Polkujuoksua, juoksua ja hyvinvointia – niistä rakentuu kesä

Polkujuoksua, juoksua ja hyvinvointia olen ajatellut mahduttaa kesään. Eihän tuo paljonkaan poikkea normaalista, mutta niissä on pääpaino kesän ajan. Polkujuoksukesä huipentuu Hetta-Pallas välillä, jos vain tapahtuma saadaan järjestää. Alunperin meidän oli tarkoitus juosta toukokuun lopulla Nuts Karhunkierros -tapahtumassa 83km matka Hautajärveltä Rukalle. Tapahtumaa ei ainakaan vielä nyt kirjoitushetkellä ole peruttu, mutta maaliskuussa järjestäjiltä tuli sähköpostia, jossa tarjosivat osallistumisen siirtoa seuraavalle vuodelle ja me tartuimme tuohon. Vaikka toivonkin, että he saavat tapahtuman vietyä läpi jo tänä keväänä peruimme reissun, koska itse en vielä toukokuun lopulla olisi ollut valmis niin suureen massatapahtumaan. Heinäkuussa toivon mukaan useampi on rokotettu ja tilanne helpottanut muutenkin. Meillä on heinäkuussa jo molemmat rokotukset saatuna, joten sen suhteen olemme varmemman päällä.

Ylläksen poluilla juostiin myös viime kesänä

Hetta-Pallas kuuluu Nuts YlläsPallas -tapahtumaan ja tuo meidän matkamme on 66km aiemman 55km sijasta, koska reittiin oli jouduttu tekemään muutoksia. Olemme kerran aiemminkin juosseet tuolla päin, vuonna 2017, mutta silloin juoksimme Ylläksellä 37km matkan ja se oli meidän ensimmäinen polkujuoksutapahtuma pohjoisessa. Samana vuonna toukokuussa juoksimme Bodom Traililla meidän ihan ensimmäisen polkujuoksutapahtuman ja jäätiin pahasti koukkuun. Hetken aikaa mietin keväällä tuon Nuts YlläsPallaksen matkan pidentämistä 100km matkalle, mutta jätin sen vielä tulevaisuuteen. Tällä hetkellä siitepölyallergian ollessa pahimmillaan kiitän itseäni siitä, että kerrankin maltoin mieleni.

Juoksua maantiellä

Maantiejuoksun osalta meillä ei tälle vuodelle ole vielä mitään tavoitteita, muuta kuin kerätä kilometrejä. Chicagon maraton, joka siirtyi viime vuodelta, menee meillä vähintään vuoteen 2022. Silti on alkanut kutkuttaa ajatus jostain maratonista tai puolikkaasta syksymmällä. Jätetään se hautumaan vielä. Viime vuonna lähdin parin päivän varoitusajalla juoksemaan 10km matkan Paavo Nurmi maratonille ja yllytin Jarkon mukaan jänikseksi.

Maantiejuoksun lisäksi meillä on juoksuohjelmassa ratatreenejä, jotka tehdään vetoina, joko 200, 400 tai 800 metrin pituisina. Itselleni yleisin taitaa olla tuo 800 metrin matka vedoissa. Radalla meidän on helppo juosta yhdessä ja silti molemmat saa oman treeninsä. Siitä kirjoittelinkin viime viikolla täällä.

Hyvinvointia rauhoittumalla

Mennyt vuosi on ollut aika kuormittava kaikin puolin ja nyt on tarkoitus panostaa omaan hyvinvointiin myös. Siirryin vuosi sitten tammikuussa täysipäiväiseksi yrittäjäksi. Vuosi lähti käyntiin todella hyvin ja olin innoissani. En tiennyt kuinka haastavia aikoja oli edessä. Niistä ajoista on onneksi selvitty kiitos hyvän tukiverkon, te tiedätte ketä olette.

Hektisen vuoden jälkeen olen päättänyt tehdä kuten valmennan. Muista tasapaino! Olen tehnyt itselleni treeniohjelman niin juoksuun, lihastreeniin kuin kehonhuoltoonkin ja sen otan käyttöön ensi viikosta lähtien. Treenien ohella tulen panostamaan omaan hyvinvointiini. Kalenterissa tulee olemaan kohtia myös rentoutumiselle ja ”työvapaita” aikoja.

Heinäkuussa pidän kaksi viikkoa kesälomaa, joka on yhtä paljon, kuin viime vuoden lomani. Loman aikana pyrin olemaan tekemättä töitä ja nauttimaan pohjoisen maisemista. Toisaalta jo se, että pääsee arkikuvioista hetkeksi muualle auttaa ja vielä jos olisi aurinkoiset lämpimät kelit, niinkuin viime kesänä niin aina parempi. Kesäloma on aurinkoa, polkujuoksua ja rentoutumista.

Ennen kesälomaa on kuitenkin vielä painettava töitä ja olenkin onnellinen siitä, että saan tehdä työtä jota rakastan. Jos sinulla on ajatuksissa aloittaa liikunta ja tarvitset siinä apuja, niin tutustu kotisivuihimme ja verkkokauppaamme äläkä epäröi laittaa meille viestiä.

Share this post: