Polkujuoksuvarusteet, millä varusteilla pääset alkuun

Polkujuoksuvarusteet on tällä kertaa aiheena. Helpoilla ja kuivilla polkujuoksureiteillä pärjää kyllä tavallisillakin juoksukengillä ja vaatetuksella, jos kuitenkin haluat saada polkujuoksusta enemmän irti tai mennä myös liukkaammilla keleillä poluille juoksemaan kannattaa hankkia ainakin joitain polkujuoksuun tarkoitettuja varusteita.

Polkujuoksuvarusteet

Mikäli olet aloittelija polkujuoksussa, niin alkuun tarvitsen hyvät ja pitävät kengät. Kenkiä löytyy monenlaisia ja erilaisiin maastoihin, moni pärjää silti yksillä kengillä jotka ovat hyvät yleispolkujuoksukengät, Salomon Sense Ride 3 on yksi hyvä vaihtoehto.

Jos innostut enemmänkin juoksemaan poluilla niin myös tekniset urheiluasusteet ovat hyvä hankinta, tähän lasken mukaan paidat, juoksuun tarkoitetut housut/ shortsit, juoksusukat sekä tuubihuivit. Näiden lisäksi voi myös lenkkien pidentyessä hankkia juoksuliivin jonne saa energiaa, juomaa sekä avaimet yms. tarvikkeita. Myös otsalamppu on hyvä hankinta jos aikoo juosta ympäri vuoden poluilla sekä mahdollisesti myös nastakengät liukkaimpien kelien varalle. Polkujuoksuun kuuluu myös olennaisesti polkujuoksuun suunnattu lippis joka on ainakin itselleni ehkäpä se tärkein asuste polkujuoksuun.

Enemmän polkujuoksusta, varusteista ja meidän vinkeistä poluille löydät Youtube-kanavaltamme, ota se seurantaan tästä

Share this post: