Uusi Salomon Sense Ride 3 | Polkujuoksu

Ihanat aurinkoiset kelit on houkutelleet liikkumaan ulkona ja mikä sen mukavampaa, kuin juosta kevyttä vauhtia pitkin tuttuja polkuja ja nautiskella menosta.

Saatiin jokin aika sitten Salomonilta testiin uudet Sense Ride3* polkujuoksukengät. Tämä polkukenkä on todella monipuolinen kenkä, jolla voit hyvin juosta niin poluilla kuin myös siirtymäpätkillä asfaltilla ja soratiellä. Oma kokemukseni tämän polkujuoksukengän edeltäjästä on todella hyvä. Sillä pystyi juoksemaan pidempiäkin matkoja ja itse asiassa juoksin viime keväänä Karhunkierroksen 55 km reitin juuri Sense Ridella. Odotan jo innolla ensimmäisiä pidempiä lenkkejä tällä uudella mallilla.

Parhaimmillaan tämä kenkä on poluilla ja kallioilla sekä hieman kovemmalla alustalla johon saat varmuutta Contagrip-pohjan mukana. Lisäksi muistakin Salomonin polkujuoksukengistä tuttu Profeel film suojaa jalkaa eivätkä terävät kivet tai oksat pääse läpäisemään pohjaa.
Kenkä rullaa maantielläkin mukavan pehmeästi ja Sense Ride 3:ssa onkin uusittu Optivibe-vaimennus, joka vähentää värähtelyä sekä antaa pohjalle enemmän suojaa ja vaimennusta, kuin edeltäjänsä, eikä ime kosteutta.
Lisäksi tähän uuteen malliin on päivitetty pohjakuviointi, joka tarkoittaa, että pohjan ”nappulat” ovat n. 1mm korkeammat kuin vanhemmassa mallissa.

Kengän kärjessä on vahvike, joka suojaa varpaita iskuilta, joka voi tulla tarpeeseen loppumatkasta varsinkin jos jalka ei enää nouse tarpeeksi. Lisäksi Sense Ride 3:ssa on Salomonin polkujuoksukengistä tuttu Quicklace-pikanauhoitus, joilla kengän saa sidottua jalkaan napakasti ja nauhan saa tässäkin mallissa näppärästi piiloon iltin yläosan ”pussukkaan” eikä nauhat aukea tai jää kiinni juurakoihin. EndoFit sukkamainen rakenne toimii hyvin jalan ”jatkeena” yhdessä SensiFit-kantakupin kanssa ja pitää jalan paikallaan juostessa, joten jalan liike kengän sisällä on minimaalista.

Tekniset tiedot Salomon Sense Ride 3:

8 mm droppi
Optivibe-vaimennus
EndoFit-sukka
SensiFit-kantakuppi
Quicklace-nauhoitus
Contagrip-pohja
Paino noin 280 grammaa

(Yhteistyössä Salomon Suomi kanssa, varusteet saatu)

IG
Facebook

Share this post:

One Comment

Comments are closed.