Tavoitteen asettamiseen kannattaa käyttää aikaa

Tavoitteen asettamiseen kannattaa panostaa ja käyttää siihen riittävästi aikaa. Asetitko sinä itsellesi tavoitteen tälle vuodelle vai mietitkö miten saat asetettua itsellesi sopivan tavoitteen?

Realistisen tavoitteen asettaminen voi olla haastavaa, mutta näillä vinkeillä voit onnistua:

  • Selvitä, missä olet nyt suhteessa tavoitteeseesi. Ymmärtämällä lähtötilanteesi voit arvioida realistisesti, mitä voit saavuttaa ja millaisia ponnisteluita se vaatii.
  • Arvioi käytettävissä olevat resurssit, aika, taidot ja muut mahdolliset rajoitukset. Jotta voit asettaa realistisen tavoitteen tulee sinun huomioida resurssit.
  • Määritä selkeä ja konkreettinen tavoite. Se voi olla esimerkiksi tietty määrä, aikatauluun liittyvä tavoite tai selkeästi mitattavissa oleva suorituskyvyn parannus.
  • Aseta tavoitteelle aikaraja. Tämä auttaa sitoutumaan ja seuraamaan edistymistä.
  • Tavoitteen tulisi olla haastava, mutta samalla saavutettavissa oleva. Liian helpot tavoitteet eivät motivoi, kun taas liian vaikeat voivat johtaa turhautumiseen.
  • Joustavuus on tärkeää, koska tilanteet voivat muuttua. Varmista, että voit tarvittaessa sopeuttaa tavoitetta muuttuneiden olosuhteiden mukaan.

Tavoitteen asettaminen vaatii realistista arviointia omista kyvyistäsi, resursseista ja ympäristöstäsi. Seuraamalla edistymistäsi ja tarvittaessa muokkaamalla tavoitetta voit pysyä motivoituneena ja saavuttaa haluamasi tulokset.

Tavoitteena uusi alku?

Usein uusi alku koetaan asiana, joka vaatii paljon ponnisteluita. Sen ei tarvitse olla sitä.

Olen valmennusurani aikana auttanut lukuisia asiakkaita saavuttamaan tavoitteensa ilman liian suuria ponnisteluita. Tämä on ollut mahdollista hyvällä suunnittelulla ja realistisella aikataululla. En ole yhdellekään luvannut, että tavoitteeseen pääsisi parissa kuukaudessa, koska se on aika harvoin mahdollista, jos kyseessä on tavoite, joka muuttaa useampaa asiaa.

Sohvaperunoista on saatu liikkuvia ja hyvinvoivia ihmisiä, ylikuormittuneet on saatu hidastamaan ja priorisoimaan heille oikeasti tärkeitä asioita. Treeniä vihanneet on saatu tykkäämään liikunnasta. Ylikunnon jälkeen on lähdetty nollasta rakentamaan vahvaa perustaa, joka on vuosien työn jälkeen tuottanut upeita tuloksia. Ruokailusta on saatu säännöllistä ja riittävää, kyllä vaan, suurin osa on syönyt aivan liian vähän. Olen saanut olla apuna, kun on mietitty omaa urakehitystä ja mitä oikeasti haluaa isona tehdä. 

Parhaita palkintoja on asiakkaiden onnistumiset. Kun uskalletaan ekaa kertaa mennä yksin salille treenaamaan, uskalletaan hypätä pois oravanpyörästä kohti niitä omia unelmia tai palkintopallille nousu onnistuneen treenikauden päätteeksi. 

Millaisen tarinan sinä haluaisit itsellesi kirjoittaa? Tarvitsetko siinä apua? Meiltä on mahdollista saada psyykkistä valmennusta, jossa käydään läpi mm. tavoitteiden asettamista.

Share this post: