Nopea lihaskuntotreeni juoksijalle

Lihaskuntotreenillä saadaan yleistä lihaskestävyyttä sekä juoksuasentoa ylläpitävien lihasten voimaa parannettua. Hyviä treenejä on mm kiertoharjoittelu ja aerobinen yhdistelmätreeni sekä tietysti salilla tehtävät täsmätreenit.

Tällä kertaa laitoin Jarkon tekemään nopean kehonpainotreenin kiertoharjoitteluna urheilukentän laidalla. Treeniin ei aina tarvitse mitään erityisiä välineitä vaan usein se oma keho riittää.  Nyt kiinnitettiin huomio keskikehoon sekä jalkoihin. Tämä treeni ei riitä viikon ainoaksi lihaskuntotreeniksi vaan kannattaa lisäksi tehdä myös muunlaisiakin treenejä ja muistaa rasittaa ja kehittää koko kehoa.

Millainen tämä kiertoharjoittelu sitten oli?

Kiertoharjoittelulle tyypillisenä tehtiin kaikki 6 liikettä putkeen ilman taukoja ja vasta viimeisen liikken jälkeen tuli lyhyt tauko ennen seuraavaa kierrosta. Tarkoituksena oli samanaikaisesti kehittää sekä lihaskuntoa, että hapenottoa.

Liikkeiksi valitsin tällä kertaa seuraavat:

  1. Borzovilainen kävely
  2. Yhden jalan maastaveto
  3. Varpaille nousu
  4. Vuorikiipeilijä
  5. Lankkukierto
  6. Burpee punnerruksella
Tätä treeniä tehtiin 12 toistoa ja yhteensä 4 kierrosta 60 sekunnin palautuksilla sarjojen välissä. 
Saatiin hyvin syke nousemaan ja kivaa hapotusta jalkoihin, pakaroihin sekä vatsalihaksiin. 
Tuota toistojen määrää voi hyvin muokata itselle sopivaksi jos määrä tuntuu liialliselta tai ehkä liian pieneltä 🙂
Esimerkkiliikkeet näet Jarkon tekeminä meidän YouTube-kanavalta. Ota kanava muutenkin seurantaan jos treeni- tai varustevinkit kiinnostavat 😉 
IG
Facebook

Share this post:

2 Comments

Comments are closed.