Salia, juoksua ja herkuttelua

Taas yksi vauhdikas viikko takana! Viikkoon mahtuu salitreeniä, juoksua, uintia ja tuplasynttäreitä.
Meillä on juhlittu perheen kesken 42-vuotis yhteissynttäreitä. Koiruli täytti kokonaiset 2 vuotta ja allekirjoittaneelle tuli nuo loput jäljelle jäävät vuodet täyteen. Nyt se sitten tuli vastaan väkisinkin tuo tasaluku taas kerran. Edellinen tasaluku ei herättänyt mitään ajatuksia oikeastaan, mutta nyt sitä jo miettii mitä kaikkea on ehtinyt tähän mennessä tehdä ja mitä vielä olisi aikomus tehdä 🙂 Kauheeta kun toi kuulosti ihan ikälopun lausahdukselta!! 😀 

Ahkerana salilla 😀 

Salilla on tämä viikko tehty kevenettyä sarjaa, jotta lihakset saa vähän välillä levätä. Olen tehnyt normaalista saliohjelmasta noin 60% painoilla ja ihan hyvältä on tuntunut vähän höllätä välillä. Jotkut liikkeet tuntui melkein turhilta niin vähillä painoilla, mutta liikkeen tekniikka kun pysyy oikeana niin saa sitä tulosta silläkin. Tuli kyllä kuitenkin väkisin sellainen olo, että onks pakko käydä suihkussa ku ei tullu hiki?? 🙂 (ja joo, kyllä silti kävin suihkussa)
Erilaisista salitreeneistä kirjoitti myös Lihastohtori blogissaan pari viikkoa sitten aika hyvän tekstin. Siihen tekstiin pääset tästä.

Takareisille treeniä

Maanantaina oli puolimaratonin harjoitteluohjelmassa 35 minuutin kevytvauhtinen juoksu, ja on kyllä vaikeeta juosta niin hitaasti että sykkeet pysyvät alle 135. Ihan kun muka lenkillä olis kiire johonkin.. 
Keskiviikon tasavauhtisen 40 minuutin juoksun sain juosta yksin miehen ollessa työreissulla ja arvioin oman vauhdin ihan väärin ja kun olin juossut sen matkan minkä arvelin menevän tuohon 40 minuutin aikaan, oli mulla vielä melkein puoleet ajasta jäljellä.. Siitä vaan kotikulmilta vielä uudestaan kierrokselle. Menin katuja edestakaisin ja vilkuilin kelloa, että koska voi kääntyä takaisin päin. 
Lauantaina aamulla syötiin kunnon aamupalat ja sen jälkeen otettiin suunta Impivaaran uimahallille ja uitiin rauhalliseen tahtiin 350 metriä ja nautittiin uimahallin monitoimialtaan lämpimästä vedestä ja hierovista suihkuista.
Uinnin jälkeen oli ensimmäinen herkuttelu, kuopus halusi lounaalle hampurilaista ja niinpä mentiin paikalliseen hampurilaisketjuun syömään. Itse söin ruishampurilaisen, ranskalaiset ja colan. Aika rasvaisilta ne ranskalaiset maistui kun ei ole tottunut taas vähään aikaan. 
Kotiin kaupan kautta, josta mukaan tarttui iso pussillinen irtokarkkeja, salmiakkia erilaisissa muodoissa. Ennen oli ihan kauhean perso suklaalle, mutta nyt tuli ihan kauhea himo salmiakkiin. Sitä sitten ostettiin iso pussillinen, mutta silmät syö enemmän kuin mitä pystyt nielemään. Söin siitä kauheasta määrästä illalla ehkä 1/4 ja loput annoin esikoiselle. Ei vaan yksinkertaisesti uponnut enempää. 🙂
Kotiin kun päästiin uinti/kauppareissulta oli vuorossa kahvia ja kakkua. Nam! Kakku oli uskomattoman hyvää kun ajattelee, että kyseessä oli ns terveellisempi vaihtoehto.
Alkuillasta käytiin vielä juoksemassa päivän ohjelman mukaisesti 60 minuutin helppo juoksulenkki. Käytiin taas naapurikaupungin Naantalin puolella kääntymässä.

Otin tuossa pari viikkoa sitten käyttöön Vivobarefoot juoksutossut ja olenkin kokeillut niitä sekä kävelylenkeillä, että ihan juoksussakin. Pitkiä juoksuja en vielä ole uskaltanut kokeilla, mutta lyhyillä niitä on testattu. Ihan hyvin niiden avulla saa juoksutekniikkaan parannuksia askellukseen, mutta jotenkin ne eivät vielä ainakaan tunnu hyviltä muuten. Penikat jumittaa ja pohkeet huutaa apua. 

Puma Faas350 vs Vivobarefoot


En vielä ainakaan vaihda pois vanhoja Puman Faas350 tossuja, nekin aika ohutpohjaiset, mutta huomattavasti mukavammat lenkillä. Tavoitteena on juosta puolikas vielä vanhoilla tutuilla kengillä ja sen jälkeen totuttautua enemmän noihin barefooteihin. En ota riskiä, että tulisi takapakkia harjoitteluun nyt. 

Näiden treenien lisäksi liityin Facebookissa kiertävään 30 päivää lankkuna-haasteeseen. Siinä on tarkoitus lankuttaa päivittäin ja aika pitenee parin päivän välein. Lankutuksen voima perustuu siihen, että joka päivä joutuu tekemään vähän ja vaikutus kertautuu päivien mittaan. 
Tulokset tuntuu ja näkyy jo parin-kolmen päivän jälkeen. Haaste vahvistaa kehon ydintukea, keskikroppaa, alaselkää, selkää, vatsaa, lonkkia ja pakaroita. Päivän treenin voit tehdä ihan missä vain, vaikka kesken työpäivän jos haluat, se vie tosiaankin vain muutaman minuutin haasteen loppuvaiheessa. Alussa riittää 20-30 sekuntia riippuen omasta sen hetkisestä kunnosta. Liike vahvistaa kaikkia vatsalihaksia ei ainoastaan alavatsaa tai ylävatsaa. 
Kun keskikropan lihakset on kunnossa, on myös ryhti parempi 🙂

Nyt iltavenyttelyt ja sitten odottamaan huomisia juoksutreenejä! 


Share this post: