Vuoden 2021 juoksutapahtumat

Vuosi 2021 alkaa kääntymään loppusuoralle ja samalla meillä alkaa katseet kääntyä ensi vuoden haasteisiin. Onkin siis aika ottaa vielä lyhyt katsaus tämän vuoden juoksutapahtumiin joissa olimme mukana.

Aurajoen yöjuoksu

Vuoden 2021 juoksutapahtumat Jarkon osalta avasi Aurajoen yöjuoksu. Tällä kertaa ei ollut vuorossa oma juoksu vaan jänisjuoksu juoksuvalmennettavalle.

Aurajoen Yöjuoksu on ollut aina yksi parhaista tapahtumista täällä Turun suunnalla ja siellä onkin tullut ahkeraan käytyä, reitti on nopea, tasainen ja menee keskustassa. Tänä vuonna oli vähän muutoksia tullut reittiin, lähtöalueeseen sekä tapahtumakeskukseen. Muutokset olivat mielestäni pelkästään positiivisia, Turun Linna oli mitä mahtavin paikka tapahtuma-alueena. Tähän päälle vielä varmaan yksi kesän hienoimmista illoista kelin suhteen niin ilta oli pedattu mitä mahtavimmalle juoksulle ja tapahtumalle. Tarkemman raportin juoksutapahtumasta voit lukea täältä.

Nuts Ylläs- Pallas

Koska päätimme keväällä jättää Karhunkierroksen 83km väliin ja siirtää sen ensi vuodelle, tulisi Ylläksen polkujuoksutapahtuma olemaan vuoden päätavoitteemme ja juoksumme. Mitään isompia tavoitteita emme tuolle matkalle asettaneet vaan aikomus oli vain juosta tapahtuma läpi ja nauttia matkasta, siinä samalla tulisi myös Tanjalle uusi oma ennätys matkassa.

Maaliin pääsimme ajassa 10:43:22, joka oli tähän päivään kaikkine ongelmineen ihan ok. Jarkolle juoksu oli helppo, koko matka pk-sykkeillä ja sokeritkin pysyi ihan hyvin aisoissa, eli ihan hyvä päätös treenileirille. Itselläni voimia olisi ollut jäljellä vielä maaliin tulon jälkeen, koska sen verran oli jouduttu keventämään matkan varrella, mutta tähän oli hyvä pysähtyä tällä kertaa. Tuntui kuin olisi juossut vähän pidemmän pitkiksen, vaikka kyseessä oli tähän mennessä pisin juoksemani matka ja suurimmat nousumetrimäärät. Tarkempi rapsa täältä

PNM Trail 2021

PNM Trail 2021 meni meidän osalta jälleen vapaaehtoisina turvajuoksijoina. Oli helppo lähteä mukaan, koska tiesimme aiemmilta vuosilta miten homma toimii, maastot oli tuttuja sekä kisaorganisaatio. Meillä on useamman vuoden kokemus turvajuoksijoina olemisesta ja jänisjuoksuista Paavo Nurmi Marathonilla. Tapahtuma meni meidän osaltamme läpi työttöminä, hyvä näin. Tarkempi raportti löytyy täältä

Nuuksio Classic 2021

Nuuksio Classic 2021 järjestettiin syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna kymmenettä kertaa. Samalla, kun Nuuksio Classic vietti 10-vuotissyntymäpäivää, oli Tanja järjestellyt taustalla minun syntymäpäiväjuhlia yhdessä Salomon Suomen kanssa. Lahja olikin mitä mieluisin, saisin viettää päivän luonnossa juosten.

Pitää todeta, että oli todella kiva kokeilla päivän kunto ja vaikka paljon jäi jossiteltavaa niin tyytyväinen olen aikaani. Ehkä ensi kerralla menee paremmin verensokereiden kanssa ja saan aikaiseksi sen juoksun jota haen. Nuuksio Classic menee kyllä ehdottomasti jatkoon ja lähes varmasti olen ensi vuonna viivalla. Todella mukava ja hyvin organisoitu tapahtuma sekä reitti ja maasto olivat todella mahtavat. Reitti oli todella monipuolinen ja piti sisällään oikeastaan kaiken jota polkujuoksulta haen. Koko raportti luettavissa täältä

Helsinki City Running Day – puolimaratonilla

Edellisestä puolikkaasta meillä molemmilla oli jo muutama vuosi aikaa ja tällä kertaa tarkoituksena oli lähteä hakemaan ehjä juoksu ja mukava kokemus. Tämä onnistui hyvin ja molemmille saatiin samalla uudet ennätykset myös. Jarkko tuli maaliin ajassa 1:38:37 ja Tanja 1:54:57 molemmat ehjänä ja hyvällä fiiliksellä, pitänee juosta siis jatkossa myös sileällä enemmän kisoja. Koko raportti tapahtumasta täältä

Siinä oli tämän vuoden juoksutapahtumat, katsotaan mihin ensi vuonna tie vie. Ainakin Karhunkierros on ohjelmassa, muuten on vielä hieman suunnitelmat auki.

Share this post: