PNM Trail 2021 turvajuoksijat sai olla työttömänä

PNM Trail 2021 meni meidän osalta jälleen vapaaehtoisina turvajuoksijoina. Oli helppo lähteä mukaan, koska tiesimme aiemmilta vuosilta miten homma toimii, maastot oli tuttuja sekä kisaorganisaatio. Meillä on useamman vuoden kokemus turvajuoksijoina olemisesta ja jänisjuoksuista Paavo Nurmi Marathonilla, joka itse asiassa juostaan 20.-21.8.2021 Turussa. Aiempina vuosina olemme juosseet PNM Traililla joko turvajuoksijoina tai olleet itse kisaamassa ja kaikki matkat ovat tulleet tutuksi, Valpperin kierros 12 km, Kurjenrahkan kierros 24 km ja Kuhankuonon kierros 38 km.

PNM Trail juostiin hyvässä ja lämpimässä kelissä

PNM Trail 2021

Tänä vuonna lähdimme turvaamaan Kurjenrahkan kierroksen juoksijoiden kulkua. Poiketen aiemmista vuosista tällä kertaa lähdimme matkaan viimeistenkin juoksijoiden lähdettyä poluille. Jäimme odottelemaan vielä 12 km startin jälkeen muutamaksi minuutiksi ja lähdimme etenemään omaa vauhtia kohti 12 km ja 24 km matkojen erkanemispistettä. Saavutimme 12 km juoksijoita ja varmistimme, että kaikilla oli lämpimästä kelistä huolimatta kaikki kunnossa ja muistuttelimme nesteiden nauttimisesta koko matkan ajan ja kehotimme heitä nauttimaan matkasta.

Pian reittien erkanemisen jälkeen saavutimme ensimmäiset 24 km juoksijat ja heilläkin näytti kaikki olevan kunnossa ja iloisella mielellä taivalsivat eteenpäin. Loppumatka juostiin 24 km matkalaisten joukossa maaliin saakka ja tsempattiin heitä samalla. Meidän matkan kolmannen huoltopisteen jälkeen alkoi näkymään myös 38 km matkan juoksijoita. Heilläkin näytti askel vielä nousevan hyvin ja meno oli hyvää.

PNM Trail tarjosi myös suota

Työttömänä saimme onneksi olla, kukaan ei tarvinnut meidän apujamme. Aiempiin vuosiin verraten, kun olemme juosseet koko matkan porukan hännillä tämä oli ehkä toimivampi konsepti. Pystyimme tarkistamaan 12 km juoksijoiden kuntoa ja antamaan välitietoja huoltopisteille ja samoin myös 38 km matkalaisten osalta, vaikka juoksimme 24 km matkaa. Mikäli jotain olisi sattunut meidän takana juosseille olisi huoltopisteiltä ollut lyhyt matka mennä apuun ja puhelimella olisi tieto saatu välitettyä eteenpäin niin meille kuin ensiapujoukoillekin. Homma pysyi kontrollissa, kun pidimme koko ajan kirjaa siitä, kuinka monta 24 km juoksijaa olimme ohittaneet ja näitä lukuja saimme annettua eteenpäin kisaorganisaatiolle sekä huoltopisteille, jotka myös pitivät omaa kirjausta.

PNM Trail 2021 oli turvajuoksijoille onneksi työtön reissu

Maaliin pääsyn jälkeen saimme tyhjentää repuistamme käyttämättömiksi jääneet ensiaputarvikkeet sekä ylimääräiset vesipullot. Hyvin onnistunut tapahtuma, kaikki meni hyvin tänäkin vuonna ja ilmakin oli mitä parhain.