Kahvakuulatreenin hyödyt ovat olleet itselleni isot

Kahvakuulatreenin hyödyt ovat tämän kertaisen postauksen aiheena. Tällä kertaa aiheeseen emme pureudu pelkästään vain juoksijan silmin vaan yleisemmin käydään läpi kahvakuulatreenin hyötyjä. Itse toki tuon usein esille kahvakuulan hyötyjä juoksijalle varsinkin sen takia, että lähes jokaisessa liikkeessä joita kahvakuulalla tehdään joudumme käyttämään ja aktivoimaan syvät vatsalihakset, samat joita juoksussa käytämme.

Kahvakuulaa lennättämässä

Kahvakuulatreenin hyödyt lyhyesti

Minulla kahvakuulatreeni kuuluu ohjelmistoon viikottain, sitä olenkin tuonut varsinkin instagramissa paljon esille (minut löydät täältä). Se miksi säännöllisesti treenaan kahvakuulla johtuu siitä, että se kehittää kaikkia kunnon osa-alueita. Kahvakuulalla saa hyvin harjoitettua voimaa, liikkuvuutta, kestävyyttä, tasapainoa kuin koordinaatiotakin.

Tämän lisäksi kuten alussa jo kirjoitin kahvakuulatreenin yksi isoimpia hyötyjä on vatsa- ja selkälihaksien vahvistaminen, sillä liikkeiden perustana on aina vahva keskivartalon tuki.

Kahvakuulan etuja on myös se, että voi treenata lähes kaikkialle, niin kotona, salilla kuin ulkonakin. Päivästä riippuen voi myös helposti tehdä joko nopean ja tehokkaan voimatreenin tai pidentää sarjoja ja keskittyä enemmän kestävyyteen ja hapenottokykyyn. Kahvakuulaharjoittelun ideologiana onkin itselläni tehdä hallituja ja tekniikaltaan puhtaita liikkeitä, toistoista välittämättä.

Kahvakuulaharjoittelussa pääsee myös hyvin alkuun kun opettele perusliikkeet, ne kun on hallussa voi edetä haastavimpiin. Monesti itselleni treenissä riittääkin pelkät perusliikkeet, niillä saa yleensä hyvin koko kropan käytyä läpi. Kahvakuulatreenin perustana ovat heilurimaiset liikkeet, kuten kahden kädenheilautus sekä yhden käden etuheilautus, rinnalleveto sekä korkea veto.

Muutama vinkki kahden käden heilautukseen

Joko luit aiemman juttumme https://heleatraining.fi/liikunnasta-energiaa-syksyn-pimeydessa/ ?

Share this post: