Aurajoen Yöjuoksu oli keliä myöden loistava

Aurajoen Yöjuoksu oli itselleni pitkän tauon jälkeen ensimmäinen juoksutapahtuma johon tuli osallistuttua. Vaikka tällä kertaa en ollut juoksemassa omaa juoksua vaan olin avittamassa juoksuvalmennettavaa omaan tavoitteeseensa niin silti juoksutapahtuma saa oman fiiliksen päälle varsinkin nyt, kun niitä on sattuneesta syystä ollut todella vähän viimeiseen pariin vuoteen. Oli kyllä kiva saada taas kisafiilis päälle sekä nähdä paljon juoksututtuja ennen kisaa ja kisan jälkeen ja vaihtaa muutama sananen.

Aurajoen Yöjuoksu on ollut aina yksi parhaista tapahtumista täällä suunnalla ja siellä onkin tullut ahkeraan käytyä, reitti on nopea, tasainen ja menee keskustassa. Tänä vuonna oli vähän muutoksia tullut reittiin, lähtöalueeseen sekä tapahtumakeskukseen. Muutokset olivat mielestäni pelkästään positiivisia, Turun Linna oli mitä mahtavin paikka tapahtuma-alueena. Tähän päälle vielä varmaan yksi kesän hienoimmista illoista kelin suhteen niin ilta oli pedattu mitä mahtavimmalle juoksulle ja tapahtumalle.

Aurajoen Yöjuoksu

Kisan alkaessa oli lämpöä vielä mittarissa reilusti päälle parikymmentä astetta, lämmintä siis tulisi juoksun aikana riittämään. Sovimme ennen starttia, että lähden vetämään tasaisella vauhdilla meitä kohti tavoitetta ja katsomme vasta toisella kierroksella pystyykö vauhtia nostamaan vai pitääkö vauhtia himmata hieman. Kriittisimmät kilometrit tulisivat olemaan noin 4-7km kohdilla.

Sovittiin siis tasainen vauhdinjako alusta asti, mutta hieman startit aina meinaavat vauhteja sekoittaa sekä ensimmäiset kilometrit, kun pienessä ruuhkassa mennään. Tällä kertaa askeleet osuivat aikalailla kohdilleen jo alusta asti. Ensimmäinen kilometri mentiin aikaan 4:56 min/km, eli tavoitevauhtia. Tästä oli helppo ja hyvä jatkaa Aurajoen Yöjuoksua, varsinkin kun toinenkin kilometri meni 4:57min/km, ei tullut lähdettyä liian kovin matkaan alkuinnostuksissa vaan pysyttiin täysin suunnitelmassa. Juoksutapahtuman nopein kilometri meni aikaan 4:44 min/km ja hitain 5:07 min/km, eli aika hyvin onnistunut vauhdinjako. Hitain kilometri tuli 7km kohdalla, kun menimme kuulemma aivan limiiteillä, otimme hetken siinä kohtaa hitaammin, jotta saamme vauhdin pysymään tavoitetasolla maaliin asti. Tämä olikin oikea ratkaisu tässä kohtaa ja samalla sovimme, että unohdetaan loppukirit, koska valmennettava juoksi aivan rajoilla. Maaliin päästiin 8 sekuntia alle tavoiteajan, kello pysähtyi aikaan 49:52 minuuttia ja näin oltiin saatu 10km juostua alle 50 minuutin joka oli tavoitteena. Oli kyllä ilo olla auttamassa tähän tavoitteeseen pääsyä ja valmennettava veti huikean vedon, aivan kaikki otettiin kropasta irti joka otettavissa oli, kova veto häneltä ja tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia tavoitteita.

Joko luit edellisen juttumme ylirasituksesta, sen voit lukea täältä.

Share this post: