Kahvakuula on loistava harjoitusväline

Kahvakuula on varmasti tullut tutuksi kaikille jotka minua instagramin puolella seuraavat. Tällä kertaa pureudutaankin hieman siihen miksi minä kahvakuulan kanssa treenaan niin paljon ja mitkä ovat mielestäni kahvakuulalla harjoittelun parhaat puolet. Videoilla myös hieman omia suosikkejani kahvakuulaharjoitteista ja komboista joita harjoittelen, kuvan laatu hieman kärsi kun ne instasta tänne siirsi mutta käy vaikka tallentamassa ne instagramin puolelta itsellesi talteen ja ota ihmeessä kahvakuulaharjoittelu ja liikkeet testiin.

Etuheilaitus ja etuheilautus kyykyllä on vakiona kahvakuulatreenissäni

Kahvakuula ja parhaimmat ominaisuudet

  • Kahvakuula on monipuolinen harjoitusväline
  • Kahvakuulalla harjoitellessa saa hyvin tehtyä niin voimatreeniä kuin kehitettyä myös tasapainoa
  • Keskivartalo on avainasemassa kun harjoittelee kahvakuulalla, tämä on varsinkin juoksuun hyvä asia
  • Kahvakuulatreeni kehittää myös hapenottokykyä, kuntoa sekä verenkiertoelimistön toimintaa
  • Helppo treenata missä vain, onnistuu niin kotona pienessä tilassa kuin ulkonakin
  • Kahvakuulan kanssa on helppo treenata koko keho läpi, esimerkiksi pelkkä heilautus on liike jolla saa treeniä jalkoihin ja pakaroihin. Samalla vahvistuvat keskivartalo, ylävartalo, kuten yläselkä, leveä selkälihasta, olkapäät ja vatsalihakset.
  • Liikkuvuus myös paranee kahvakuulalla harjoitellessa
Yksi suosikeistani kahvakuulla on 5* 1-käden etuheilautus + rinnalleveto + tempaus

Kahvakuula siis kuormittaa kroppaa kokonaisvaltaisesti ja jokainen lihasryhmä saa hyvin ärsykkeitä. Kahvakuulatreeni onnistuu jo ihan perusliikkeillä, kuten kahden käden heilautuksella, pystypunnerruksella tai rinnallevedolla ja tempauksella saa jo hyvän jo monipuolisen kahvakuulaharjoituksen aikaan.

Tuulimyllyn eri variaatiot

Kahvakuulan kanssa harjoitellessa on kuitenkin hyvä opetella tekniikka kunnolla ennen kuin alkaa tekemään harjoitteita, tai ottaa käyttöön painavampia kahvakuulia, mikäli olet apua vailla niin ota ihmeessä yhteyttä täältä.

1-käden etuheilautus pienellä twistillä

Share this post: