Treenaatko salilla aina samoilla painoilla!

Vaikka aikataulut ei juuri nyt anna periksi kauhean säännölliselle salitreenaamiselle niin tulee sitäkin tehtyä tavoitteellisesti ja fokus on kehityksessä eikä vain käydä tekemässä treeni valmiiksi tekemisen takia.

Yksi varsin tärkeä asia on itselleni pitää kuntosaliharjoitus laadukkaana koska sitä ei voi määrällä korvata.
Tässä on yksi tärkeimmistä asioista se että saa nostettua vastuksia salilla ja ei jämähdä totuttuun vaan tulee haastettua itseään ja kehoaan, mentyä sinne epämukavuusalueelle.

Miksi lisätä painoja ja vastusta salilla?

Jos treenaat aina samoilla painoilla ja toistomäärillä viikosta toiseen tämä voi johtaa siihen että kehitys pysähtyy.  Kroppa toisin sanoen tottuu tiettyyn vastukseen eikä lihakset kasva enää samaan malliin mitä aiemmin.
Tämä pätee myös juoksuunkin, jos juoksee aina vain samoilla vauhdeilla ja samoja matkoja niin kehitys jos ei pysähdy niin ainakin hidastuu radikaalisti. Kannattaa siis haastaa itsensä niin saa kehitystä aikaan!

Kuinka paljon sitten lisätä painoa ja milloin.

Perinteisesti sääntönä taitaa olla viiden prosentin nosto, eli ei ole pakko mitään järjettömiä määriä kerralla nostaa eikä kannatakaan ettei tekniikka kärsi ja tule loukkaantumisia.
Itse olen nostanut tuolla kaavalla aina siinä vaiheessa kun sarjat on mennyt läpi puhtaasti ja tuntuu että olisi ollut varaa vetää vielä toista tai kaksi.

Pienillä muutoksilla saa siis hyvin uutta ärsykettä lihaksistoon ja kehitys pysyy yllä.
Muutoinkin kannattaa saliohjelmaa päivittää noin 8 viikon välein että saa uutta ärsykettä.
Itselläni tuo toimii samalla hyvänä motivaatioruiskeena kun pääsee uuden ohjelman kimppuun.
Itse tulee treenattua hyvin pitkälti aina  kesä, kevät ja syksy aina voimaa ja nopeutta salilla ettei tule vedettyä kroppaa tukkoon ja juoksu kulkisi. 
Käytännössä tämä tarkoittaa että teen pitkälti moninivelliikkeitä , tempauksia, maastavetoja, rinnallevetoja,  kyykkyjä ym.
Vastukset pidän itselleni kohtalaisen isoina ja sarjat pidän lyhyenä. Useimmiten 5 *2-5 , riippuen kuinka liki maksimia mennään ja muutenkin vireystilasta.

Miten sinä treenaat salilla ja olet saanut sen yhdistettyä muiden lajien kanssa?

⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook

Share this post: