Polkujuoksu tarjoaa haastetta ja saa kunnon nousemaan

Polkujuoksu tarjoaa haastetta ja saa kunnon nousemaan, näiden seikkojen lisäksi tässä nyt muutama muukin syy miksi juosta poluilla.

Polkujuoksu tarjoaa haastetta, miksi juosta poluilla

Maasto antaa suojaa sateelta ja tuulelta. Huonommallakin säällä metsässä on huomattavasti suojaisampaa, tyynempää ja jopa lämpimämpää kuin kaupungissa. 

Intervallitreeni ja kelloon tiukka katsominen voi joskus viedä harjoittelusta hauskuuden, vaikkakin varsinkin ratatreenistä ja vedoista tykkään niin on metsässä juokseminen kivaa vaihtelua. Polkujuoksussa mäet ja epätasainen alusta tarjoavat luontevaa intervallitreeniä.

Ylämäet nostavat hyvin sykettä, ja tasaiset sekä alamäet tarjoavat tilaisuuden saada tarvittaessa syke alas. Intervallit ovat tehokasta treeniä, sillä syke nousee kuin itsestään tavallista tasamaan lenkkeilyä kovemmaksi. Se näkyy pian juoksukunnossa, ja edistymisen huomaa jo aika pian polkujuoksun aloittamisen jälkeen.

Polkujuoksu on monipuolista kuntoilua, se haastaa kehoa monin eri tavoin. Alusta vaihtelee kuivasta märkään ja juurakkoiseen tai kallioon, maasto voi olla kaikkea mahdollista uuvuttavista rinteistä vauhdikkaisiin alamäkiin.

Polkujuoksussa polut varmistavat sopivan vaihtelun mutkineen, poluille kaatuneine puineen, oksineen ja muina haasteina, jotka vaativat kääntyilyä, loikkimista, tasapainoilua ja väistelyä. Näin ollen polkujuoksussa erilaiset kehon liikeradat haastavat kehon kaikin tavoin, näin myös tasapaino, koordinaatio ja ponnistusvoimakin paranee.

Metsässä juostessa tulee myös hyvä mieli. Liikkuminen metsässä alentaakin tutkitusti verenpainetta ja lievittää myös stressin oireita. Polkujuoksu onkin siis myös parasta mahdollista pään tyhjennystä ja mielen rauhaa parhaimmillaan, koska poluilla on keskityttävä suoritukseen tai ei pysy pystyssä.

Joko olet lukenut vinkkimme miten kehittyä polkujuoksussa, tämän jutun löydät täältä ja myös YouTube-kanavallamme on polkujuoksusta asiaa ja vinkkejä, sen löydät täältä

Share this post: