Hyvinvointi – tiedätkö miten kehosi voi?

(Kaupallinen yhteistyö/sisältää mainoslinkkejä *Puhti.fi)

Hyvinvointi on meille kaikille tärkeää ja siihen halutaan panostaa. Se on myös laaja käsite ja itselleni hyvinvointi tarkoittaa niin henkistä kuin fyysistäkin hyvinvointia. Omasta hyvinvoinnistani huolehtimiseen kuuluu liikunta eri muodoissa, kuten aerobinen treeni, lihaskuntotreeni, tasapaino ja liikkuvuusharjoittelu sekä venyttely. Henkistä hyvinvointia pidän yllä riittävällä levolla ja unella sekä erilaisilla rentoutusharjoituksilla. Näiden lisäksi erittäin suuressa osassa on laadukas ja monipuolinen ravinto. Vaikka liikun paljon, pidän huolen palautumisesta ja hyvästä ravitsemuksesta haluan silti välillä tietää onko keho niin hyvässä kunnossa kuin pitäisi olla.

Olen aiempina vuosina käynyt verikokeissa työterveyden kautta vuosittain, tosin osan kokeista olen itse maksanut, koska ne eivät ole kuuluneet työterveyssopimuksen piiriin. Nyt, kun olen reilun vuoden ollut täysipäiväisenä yrittäjänä eikä lääkärikäyntejä pahemmin tullut koko sinä aikana on myös verikokeet jääneet väliin.

Nyt olen menossa verikokeisiin * Puhti.fi yhteistyön kautta. Heidän kauttaan on mahdollista varata erilaisia testipaketteja verikokeita varten ja se on erittäin helppoa. Valitset vain heidän verkkosivuiltaan sinulle sopivan testipaketin, varaat ajan näytteenottoa varten ilman lääkärin lähetettä ja käyt laboratoriossa ottamassa näytteen. Tämän jälkeen saat tulokset nähtäväksesi useimmiten jo vuorokaudessa Oma Puhti-sivuilla. Siellä saat selkeän näkymän tuloksiin sekä apua niiden tulkintaan. Ja jos jokin jää vielä mietityttämään voit varata etälääkäritapaamisen suoraan Puhti.fi -sivuston kautta tai halutessasi omalle lääkärillesi.

Itse olen menossa testiin ensi viikolla ja valitsin Puhti -terveystarkastuksen, joka pitää sisällään jopa 30 eri mittaria ja jotka antavat monipuolisesti tietoa siitä miten elimistö voi. Mukana tässä testipaketissa on mm. täydellinen verenkuva, kolesteroli, verensokeri, ferritiini, D-vitamiini, tulehdustila sekä kilpirauhasen, maksan ja munuaisten toiminta. Itsellänihän oli puolitoista vuotta sitten loppukesästä mitatessa D-vitamiini hieman alle viitearvojen ja olen sen jälkeen syönyt D-vitamiinia purkista säännöllisesti. Tuo oli hieman yllätys itselleni, sillä kyseessä oli kesäaika, jolloin olin ollut ulkona auringossa lähes päivittäin useita tunteja ja syön monipuolisesti. Tämä on kuitenkin kuulemma aika yleistä suomalaisilla.

Mielenkiinnolla odotan mitä tuloksia tällä kertaa tulee, kerron kyllä täälläkin miten tuo koko testaus ja vastausten tulkinta sujuu tällaiselta joka ei ole tämän alan asiantuntija. Jos yhtään mietityttää miten se oma keho voi niin käy ihmeessä tutustumassa * Puhti.fi osoitteessa heidän erilaisiin testipaketteihin ja varaa aika testeihin. Myös miehille löytyy oma pakettinsa.

Täältä löytyy aiempi postaus 10 askelta kohti parempaa hyvinvointia.

Share this post: