200m vetoja radalla!

Tässä on tullut pidemmän aikaa treenattua juoksua joko poluilla tai sitten maantiellä joko pitkää pätkää kerrallaan tai maratontreeniä. Varsinaiset nopeustreenit ovat jääneet vähiin, vaikka on niitä toki polkujuoksussa on hieman tullut tehtyä.

Oli siis aika välillä treenata vauhtiominaisuuksia ja saada samalla uutta ärsykettä kropalle sekä myös aktivoida lihaksia ja saada taas askelta nousemaan kaiken junttaamisen jälkeen.

Tällä kertaa en tehnyt mitään isompia suunnitelmia kuinka monta vetoa vedän ja mitä vauhteja, päätin antaa mennä fiiliksen mukaan. Ainut suunnitelma oli, että vauhdit ovat sellaiset että ei mene puskemiseksi vaan, että juoksutekniikka pysyy kunnossa.

Vetoja tuli tehtyä yhteensä 7 * 200metriä noin kolmen minuutin palautuksilla.  Oli sopivan tehokas setti ja tuon tyylistä treeniä sitä olikin taas jo kaivannut vastapainoksi kaikelle muulle treenillle.

Kannattaakin välillä vetää noita lyhyempiä vetoja, että pysyy nopeus tallella ja siinä saa samalla myös hyvän muistutuksen itselleen miten se askellus kuuluikaan mennä. Itse pidän tällaisessa harjoituksessa tärkeänä, että vetojen välillä ehtii palautua riittävästi ja se, että vauhdit eivät saa olla liian kovat vaan sellaista”rennon kovaa” niin, että tekniikka pysyy kasassa ja vauhdit ennemmin kiihtyvät loppua kohden kuin se, että hyytyisit.

IG
Facebook

Share this post: