Monipuoliset viikkotreenit

Lomailu on ohi tältä erää ja jetlagista pikkuhiljaa selvitty. Se oli kotiin tullessa paljon rankempi kuin toiseen suuntaan mennessä. Oli juuri saatu vuorokausirytmiä käännettyä 6 tuntia taaksepäin, kun koitti kotiinpaluun aika ja piti kääntää 6 tuntia eteenpäin taas.

Alkuviikolla pidin vielä taukoa treeneistä juurikin tuon väsymyksen takia. Keskiviikkona menin suoraan töistä Vauhtisammakolle tekemään liikkuvuus- ja lihaskuntotreenin ennen illan juoksuohjausta. Pikkuhiljaa kroppakin heräili ja sain tehtyä ihan hyvän treenin ja juoksuryhmän kanssa juostessa jo oli todella hyvä fiilis. Vielä parempi oli fiilis ohjauksen jälkeen eikä ainoastaan sen takia, että olin itse ollut juoksemassa vaan koska näin hymyn ryhmäläisten kasvoilla treenin jälkeen. Se jos mikä on palkitsevaa 🙂

Torstaina oli viikon kohokohta, ainakin melkein. Työmatkapyöräily alkoi tämän kevään osalta ja se oli niin mahtavaa taas pitkän talven jäljiltä! Aurinko paistoi heti aamusta ja iltapäiväksi oli luvattu mukavan lämmintä. Töiden jälkeen, kun lähdin pyöräilemään salille ohjausta vetämään jätin sovinnolla paksumman paidan pois takin alta, koska lämpöasteet oli +6 paikkeilla.

Työmatkapyöräily on mukana treeniohjelman lisänä, koska se kehittää myös hapenottoa ja menee lähes peruskuntotreenistä jos malttaa polkea tarpeeksi hiljaa. Se on myös hieman armollisempi nivelille ja lihaksille kuin juoksu. Hyvää hyötyliikuntaa!
Monipuolisesta treenistä on hyötyä, koska silloin keho saa erilaisia juoksussakin tärkeitä ärsykkeitä.

Torstai-iltana pakkasin juoksukamat reppuun valmiiksi ja nappasin ne mukaan töihin perjantaina.  Sääennuste oli lupaillut perjantaille +11 astetta, joten miksei hyödyntää mahtavaa keliä ja juosta töistä kotiin. Pääsin samalla testaamaan uuden juoksurepun 🙂

Lauantai meni poluilla kevyesti juostessa ja sunnuntaina oli vuorossa Vauhtisammakon ultralenkki, joka aloitettiin aamulla n 16 km polkulenkillä, parinkymmenen minuutin tauon jälkeen siirryttiin mäkitreenin pariin ja meille jäi viimeiseksi jokirantaa pitkin melkein Turun Linnalle saakka juostu kevyempi lenkki.
Tulevaa Karhunkierrosta ajatellen sunnuntain lenkit oli todella hyvät, koska mäkitreeniä tarvitaan, jotta jaksaa mennä siellä pitkin tuntureita ja hapenottokyky kasvaa. Samoin pitkäkestoisia lenkkejä on hyvä tehdä, että saa kestävyyttä pitkää matkaa varten.

Yhteensä tällä viikolla tuli juoksua vähän reilu 55 km ja siihen lisäksi työmatkapyöräily 24 km. Ihan mukava saldo näin loman jälkeen 🙂

⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook

Share this post: