Maaliskuun menot

Ensimmäinen kevätkuukausi on päättynyt ja kesäaikaan on siirrytty.
Miten se maaliskuu sitten meni treenien osalta? No ainakin paremmin kuin viime vuonna sama ajankohta. Silloin oli takana sairastelua loka-marraskuun vaihteesta lähtien. Flunssaa flunssan perään. Treenaamaan pääsin tuolloin max kerran pari kuukaudessa ja kunnon treenit sain aloitettua vasta huhtikuussa. Silti pysyin päätöksessäni juosta ensimmäisen ultramatkan Karhunkierroksella toukokuussa. Se meni miten meni, jalat ei olleet tottuneet pitkäkestoiseen juoksuun ja polvet ei kestäneet alamäkiä loppumatkasta, joten ne tulin alas pakittamalla tai sivuttain.
Siitä huomaa miksi oikeanlainen treeni on tärkeää varsinkin jos tähtää pidemmälle matkalle.

Keväinen Central Park

Viime vuodesta takaisin tähän vuoteen ja viime kuukauden treeneihin.
Juoksua maaliskuussa tuli noin 123 kilsaa, joka on jo ihan ok määrä tavoitteisiin nähden, kun miettii, että oltiin myös viikon lomareissulla. Suurin osa määrästä tuli viime viikonlopun juoksuputkesta. Mukana on myös yksi mäkitreeni jolloin juostiin Luolavuoren mäkeä ylös ja alas kolmen tunnin ajan ja kerättiin nousumetrejä. Myös mäkitreenit on todella tärkeitä polkujuoksutapahtumaan treenatessa.

Myös työmatkapyöräily alkoi talven jälkeen maaliskuun puolella ja sitä on tarkoitus jatkaa niin paljon kuin vaan jaksaa. Välillä on toki hyvä antaa kropan huilatakin.
Aikaa kaikkeen treeniin kului reilu vuorokausi ja se ei ole paljon, alle tunti päivässä kuitenkin. Toki lomareissun kävelytkin voisi lukea treeniksi, sillä parhaimpina päivinä käveltiin lähemmäs 40 000 askelta ja keskiarvo koko viikon reissulla taisi olla 20 000 askelta päivässä.

Jooga on pahasti jäänyt muiden treenien alle ja siihen on tehtävä muutos. Kehonhuoltoon on vain pakko panostaa, kun liikkuu paljon. Siitä kun luistaa, niin kantapään kautta saa oppia miksi se on tärkeää.

Mitä maaliskuusta siis jäi mieleen?
Hyvä fiilis, kun treenit kulkee taas ja on päässyt tekemään hyviä juoksutreenejäkin. Kilometrejä lisää ja maltilla kaikenvauhtista juoksua, kylkeen vähän pyöräilyä, salitreeniä ja kehonhuoltoa. Niistä on seuraava treenikuukausi koottu 🙂

Miten sun treenikuukausi on mennyt?

-T-

Central Parkin puistossa minäkin!

Maaliskuu tosiaan oli ja meni. Omat treenit menivät tämänkin kuukauden osalta suunnitellusti, tai no ehkä mäkitreenit ovat jääneet liian vähille, mutta luotetaan siihen että tässä vielä niitä ehtii riittävästi tehdä ennen kevään koitosta.

Vaikka tässä on koko talvet tehnyt hyvin töitä tavoitteiden eteen alkaa sitä nyt tuon koitoksen lähestyessä alkaa hiipimään mieleen onko sitä tullut sittenkään tehtyä riittävästi.
Luultavasti tämä on turhaa hermoilua mutta pitänee jatkossa hieman rauhoittaa omaa mieltä ja ottaa ohjelmaan enemmän noita mäkiä.

Maaliskuussa omat juoksut jäi hieman suunnitellusta, mutta teki kyllä hyvää ottaa pieni tauko treeneistä niin henkisesti kuin fyysisestikin.
Juoksua kertyi reissusta huolimatta 232km, valtaosa tuosta oli edelleenkin kovin maltillista, mutta on tässä jo hieman alettu talven jäljiltä karstojakin poistamaan kropasta ja oli kovempiakin treenejä noin 20-25% tuosta juoksumäärästä.

Salit ja kehonhuolto on kuulunut edelleen vahvasti arkirutiineihin. Salilla olen nyt tehnyt rautojen ohella muutaman kuukauden TRX treeniä ja se on ollut kyllä todella hyvä tuohon muun ohelle.

Tasaisen paksu treenikuukausi siis, ei mitään erikoista vaan tasaista puurtamista noin 46 tunnin verran.

-J-

Share this post: