Reissun jälkeen paluu juoksutreeneihin!

Ennen pientä treenitaukoa kyselimme hieman teiltä millaista sisältöä toivotte blogiin jatkossa ja enemmistö toivoi enemmän tietoa treeneistämme.

Nyt aloitamme avaamaan toiveiden mukaisesti hieman enemmän harjoittelustamme, mitä teemme ja miksi ja mihin pyrimme keskittymään.

Itselläni on tämän viikon teemana kevyt harjoittelu ja paluu treenien pariin ja olla rasittamatta liikaa kehoa.

Tätä teemaa mukaille ensimmäinen ja tämän viikon käynnistävä treeni oli eilinen juoksu.

Tekisi mieli kirjoittaa eilisestä juoksusta että se meni kuten oli suunniteltu, kevyttä juoksua kroppaa kuunnellen ja tarkoitus vain laittaa nesteet kiertoon, sekä availla paikkoja lennon ja reissun jäljiltä. Josko tuo vaikka hieman helpottaa tätä jet lagia jonka takia on nyt tullut valvottua ja olo on sen mukainen…Kuulostaa järkevältä suunnitelmalta eikö?

Noinhan se ei sitten tietenkään mennyt, ensimmäisen kilometrin pysyin suunnitelmassa ja vauhti oli siinä 5:30 min/km, tämän jälkeen lähti niin sanotusti lapasesta juoksu.

Eikä se edes tuntunut kevyeltä, se vaan lähti laukalle. Johtuneeko sitten pienestä tauosta, komeasta kelistä vaiko väärästä musiikista (Exodus, Bonded by blood).

Loput noin 7,5 km tultiinkin sitten aika tarkalleen tasan vitosen vauhtia, vaikka jalat painoi ja sykkeet olivat selvästi normaalia korkeammalla (Noin 165), siltikään sitä ei vaan osannut/ malttanut himmata vauhtia.

Tarinan opetus onkin, että pysy suunnitelmassa äläkä lähde sooloilemaan ja valitse musiikit oikein ettei lähde ainakaan sen takia laukalle!

Päivän juoksun asusteet:

Kengät: Nike Zoom Pegasus 35 Turbo
Kello: Suunto 9
Kuulokkeet: Bose SoundSport Pulse
Asusteet: Salomonin juoksutakki (kesämalli), Salomon windstopper juoksuhousut, Salomon hansikkaat sekä talven jäljiltä Salomonin lippis

Varusteet osoittautui oikeaksi vaikka mietin että onko housut liian paksut, vähän rajalla olivat mutta onneksi oli kova puhuri koko matkan niin ei tullut niitä turhaan laitettua. Takin alla oli pitkähihainen ja kaulassa buff, buffin olisi voinut jättää pois, mutta tuon noin 9km lenkin se meni ihan ok eikä kroppa kuumentunut liikaa sen takia.

⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook

Share this post:

2 Comments
  1. Matilda Mi

    Liian hyvät lenkkibiisit on kyllä joskus todellinen ongelma! Meinasin väsyttää itseni kerran ihan piippuun jo ensimmäisellä kilometrillä viiden kilsan lenkistä, kun osui liian vastustamattomalla rytmillä varustettu biisi heti alkuun… 😀

  2. jarkko

    Pitäisi juosta treenata siis melkein ilman musiikkia tai ainakin valita kappaleet paremmin 🙂

Comments are closed.