Miten säilyttää mielekkyys juoksemisessa?

Tuntuuko välillä siltä, että juoksulenkit toistavat samaa rataa ja alkavat tuntua tylsiltä? 

Siihen voi syy löytyä aika läheltäkin. Ehkä lenkit tuntuvat yksitoikkoisilta, koska reitti kulkee joka kerta samaa tietä ja vauhdit on samanlaiset kerta toisensa jälkeen. Me halutaan aina välillä vaihtaa reittejä ja joskus juostaan tuttua reittiä eri suuntaan, ehkä käännytäänkin eri risteyksestä kuin yleensä. Muita keinoja on vaihdella treenin pituutta, nopeutta ja sisältöä muutenkin. Tee muutamia nopeampia vetoja sellaisella reitillä, jossa yleensä juokset pk-treeniä tai juokse mäki muutaman kerran edestakaisin yhden kerran sijasta. Vaihtele reittejä ja sisältöä ihan miten vain 🙂

Meillä on aivan mahtavat juoksumaastot ihan kotiovelta lähtiessä. Pääsee pyöräteitä pitkin joko Turun suuntaan, Naantalin suuntaan kahta reittiä ja myös Kaarinan tai Maskun suuntaan. Poluille on muutaman sadan metrin matka ja riippumatta siitä mihin suuntaan lähtee niin pääsee tekemään lenkkiä muutamasta kilometristä muutamaan kymmeneen. Tiistaina töistä kotiin juostessa löysin taas yhden uuden reitin vaikka luulin, että kyseinen reitti oli jo koluttu läpi. Olin varautunut lämpimään keliin ottamalla mukaan juoksuliivin ja siihen pari pulloa vettä sekä muutaman energiageelin, joten uskalsin lähteä tutkimaan uutta reittiä eikä olisi haitannut vaikka olisi joutunut kiertelemään ylimääräistä. 

Muutenkin me etsitään lähes jatkuvasti uusia mielenkiintoisia polkuja metsässä ja se saa kerta toisensa jälkeen meidät innolla lähtemään poluille. Mistä me sitten löydetään niitä polkuja? Monesta eri paikasta. Meillä on käytössä Suunnon urheilukellot joihin saa ladattua Suunto Appin kautta tehtyjä reittejä, Stravasta löydetään välillä kavereiden juoksemia reittejä ja löytyy myös joitain mobiilipalveluita. 

Klikkaa alla olevaan videoon niin kuulet vielä lisää meidän reiteistä ja niiden etsimisestä 🙂

IG

Facebook⬥     

⬥ https://www.personaltrainerturku.net

Youtube

Share this post: