Fatbike eli läskipyörä on varma valinta maastoon kuin maastoon

Fatbike eli läskipyörä on leveillä renkailla varustettu maastopyörä, pyörä joka on vankan rakenteen ansiosta varma menopeli maastoon kuin maastoon, niin työmatkoille kuin fiilistelylenkeille tai kunnon hapotustreeneihin.

Fatbike lyhytoppimäärä

Fatbike tulee alkujaan Alaskasta ja New Mexicosta jossa ne kehiteltiin kulkemaan hiekkadyyneillä ja lumiradoilla. Läskipyörän suosio kasvoi 2010- luvun alussa. Suomessa fatbiket eivät ole kadonneet alkuinnostuksen jälkeen vaan  läskipyörä on ottanut paikkansa, ei varmasti vähiten vaihtelevan kelin ja olosuhteiden vuoksi.
Fatbike on maastopyörä, jossa on 4-5 ” leveät ja voimakkaasti kuvioidut renkaat sekä luonnollisesti leveät vanteet.
Isossa osassa läskipyöriä ei ole joustoa, eikä siihen ole välttämättä tarvettakaan isojen renkaiden takia, näillä renkailla voi ajaa erittäin matalilla paineilla ja tämä vaimentaa iskuja sekä antaa riittävän pidon pyörään. Leveä rengas tekee pyörästä myös talvella, mudassa ja hiekalla ajettaessa helpompaa mitä esimerkiksi kapealla renkaalla ajettaessa.
Fatbike taipuu moneen menoon, niin retkeilyyn, maastopyöräilyyn kuin asfaltillekin. Toki asfaltilla pyörä ei ole omimmillaan ja tuohon alustaan löytyy kyllä osuvampiakin polkupyöriä kuin läskipyörä. Parhaimmat puolet läskipyörästä saakin irti joko kiinnittämällä pyörään reput ja kassit ja lähtemällä retkelle tai kovemmalle ajolle hiekkatielle, poluille tai talvella lumelle.

Helppoa ja nopeata baanaa

Fatbike plussat

Fatbike kulkee kelissä kuin kelissä ja haastavissakin olosuhteissa, niin lumella, suossa, sohjossa kuin pehmeällä hiekallakin. Pyörän rakenne ja yksinkertainen tekniikka tekee läskipyörästä myös kohtalaisen helppohuoltoisen ja varmatoimisen pyörän.
Leveät ja isoilla nappuloilla varustetut renkaat yhdessä matalien rengaspaineiden kanssa antavat todella hyvän pidon pyörään.
Mikäli kaipaat pyörää jolla voi mennä joka päivä ja minne tahansa on fatbike hyvä valinta, toisaalta aina se ei ole se nopein pyörä, mutta toimittaa sinut kyllä varmasti määränpäähä.

Fatbike miinukset

Isommat heikkoudet ovat paino ja rullausvastus. Leveä ja iso rengas yhdessä leveän vanteen kanssa tekee sen, että painoa tulee normaalia kiekko- ja rengaskokoa enemmän äkkiä parikin kiloa. Tämän huomaa eritoten kiihdytyksissä ja liikkeelle lähdössä
Läskipyörän rengas ei myöskään ole yhtä rullaava kuin monessa muussa pyörässä, johtuen matalista rengapaineista ja leveästä renkaasta.

IG

Facebook⬥     

⬥ https://www.personaltrainerturku.net

Youtube

Share this post:

One Comment

Comments are closed.