Mäkiharjoitus maltillisilla tehoilla on hyödyllistä

Mäkiharjoitus oli meillä ohjelmassa perjantaina, tällä kertaa menimme ei niin yllättäen Pähkinämäelle ja päädyimme siihen, että valitsemme erilaisia mäkiä ohjelmaan, osa loivia ja osa jyrkkiä. Kutakin mäkeä menimme ajatuksella, että maitohapoille ei saisi mennä eli vauhdinjako oli tärkeässä roolissa illan harjoituksessa. Kutakin etappia menimme aina 20 minuuttia jonka jälkeen pieni siirtymä hölkäten. Tämä onkin mukavan tehokas tapa kehittää lajinomaista voimaa sekä valmistautua kesän polkujuoksutapahtumaan.

Mäkiharjoitus on yksi tärkeimmistä harjoituksista itselleni

Mäkiharjoitus näin toteutettuna takasi sen ettei jalat ole tukossa ja lauantaille suunniteltu pidempi lenkki pyörällä on mukavampi tehdä. Saimme kaikkiaan kasaan 10,5 km ja 450 metriä nousua noin puoleentoista tuntiin ja jokainen 20 minuutin työosuus meni juosten, muutamaa tiukempaa kohtaa lukuunottamatta, eli suunnitelman mukaan onnistuttiin toteuttamaan päivän mäkitreeni.

Pähkinämäki tarjoaa mäkitreeniin hyvät puitteet

Mäkiharjoitus ja vinkit mäkijuoksuun

Mäkitreeni kannattaa ottaa mukaan harjoitteluun, olit sitten alkaja tai kokenut konkari, siitä hyötyvät kaikki. Mäkijuoksu ja harjoittelu tuo lisää juoksuvoimaa ja aktivoi myös hieman eri lihaksia kuin tasamaalla juostessa.

Mäkijuoksussa tekniikan osalta on hyvä muistaa ja kiinnittää huomiota, ettei askel ole liian pitkä vaan pitää se todella lyhyenä, samoin

Tärkeintä on muistaa pitää tehot maltillisena mäkijuoksussa

Mäkitreenissä on myös hyvä lähteä ensimmäisiin vetoihin hieman käsijarru päällä, usein isoin virhe onkin mäkitreenissä liian kovat tehot. Itse suosin aika paljon pidempiä mäkitreenejä joissa pidän tehot sellaisina ettei vedot hyydy vaan jaksan tehdä treenin loppuun saakka ilman, että menee lopussa väkisin puskemiseksi.

Lisää mäkijuoksusta ja sen hyödyistä löydät näistä linkeistä: mäkijuoksun hyödyt , tekniikka

Jos kaipaat Instagramissa lisää seurattavia tilini löytyy täältä

Share this post: