Maastopyörä on hyvä kunnon kohottamiseen

Maastopyörä on taas kaivettu kaapista esille ja hyvä niin, onhan maastopyöräily mitä parhain tapa kunnon kohottamiseen. Vaikka maastopyörä on itsellä käytössä ympäri vuoden, niin on se kesäisin aina enemmän käytössä mitä talvella.

Maastopyöräily on itselleni hyvä liikuntamuoto juoksun ja voimatreenin rinnalla jo pelkästään luonnossa liikkumisen takia, tähän kun vielä lisätään muut maastopyöräilyn hyödyt kuten se, että pyöräily onnistuu monelta vaikka olisi esimerkiksi nivelvaivoja. Maastopyörällä ajaessa on myös helppo säädellä treenin ja liikunnan tehoa maaston ja oman vauhdin mukaan. Minun tulee tehtyä maastopyörällä useimmiten joko pitkäkestoisia lenkkejä matalilla tehoilla, tämä onnistuu yleensä parhaiten kun on valinnut maaston sellaiseksi ettei se ole itselle liian raskas eikä teknisesti liian vaativa, toisinaan tulee kyllä myös tehtyä pyörällä kunnollisia tehotreenejäkin. Silloin käytän enemmän lihasvoimaa mm. nousuissa ja haen ehkä vähän teknisempiä reittejä, jolloin myös joudun enemmän keskittymään tasapainoon ja reakointikykyyn. Olenkin usein varsinkin instagramissa todennut, että maastopyöräily on yksi rankimmista ja kokonaisvaltaisimmista lajeista joita olen harrastanut, tämä laji haastaa kehoa hyvin erilailla miten esimerkiksi polkujuoksu.

Maastopyörä alle ja lähipolkuja tutkimaan. Samalla kun mittaa verensokerit voi katsella maisemia

Maastopyörä ja vinkit

  • Nauti lajista, joka lenkillä. Muista muista pysähtyä lenkeillä nauttimaan maisemista
  • Tukeudu maastopyörän hankinnassa asiantuntijan apuun jotta saat heti tarpeisiin sopivan ja oikean kokoisen maastopyörän.
  • Tutustu lajiin lähimaastossa ja hae kokemusta helpommalta alustalta. Kun taidot ja kokemus karttuu laajenna reviiriä.
  • Lähde yhteislenkeille ja ota oppia konkareilta
  • Opettele maastopyörän hallinta. Vaihteiden käyttö, jarrut yms. kannattaa ensin opetella hallintaan tasaisella ennen suuntaamista poluille.
  • Muista ottaa muut luonnossa liikkuvat huomioon ja kunnoittaa luontoa

Mikäli kaipaat inspiraatiota juoksuun, voimaharjoitteluun ja pyöräilyyn, löydät minut instagramista täältä

Share this post: