Liikuntaa ja parempaa hyvinvointia elämääsi?

Liikuntaa olisi hyvä olla jokaisen viikossa mukana edes jollain tasolla. Oletko sinä miettinyt elintapojasi viime aikoina? Tiedätkö miten kehosi voi? Kevään saapuessa voi olla helpompi lähteä ulos liikkumaan kuin talven kylmässä ja pimeässä kelissä. Olet ehkä ajatellut, että jotain pitäisi tehdä, mutta et tiedä mitä.

Postauksen lopussa myös mainos Vauhtisammakon pt-verkkovalmennuksesta, jossa toimin valmentajana. Mainoslinkit on merkitty *-merkillä.

Mistä lähteä liikkeelle, kun haluaa muutosta?

Istu alas ja mieti mitä haluat ja miksi. Mikä on tilanteesi tällä hetkellä ja minne haluat päästä? Mitä tämä uusi päämäärä sinulle antaa? Kun tiedät mitä haluat ja miksi on sinun helpompi pysyä motivoituneena ja päästä tavoitteeseesi. Tavoitteen ja päämäärän ei tarvitse aina olla erikoinen tavoite vaan se voi hyvin olla pienempikin, jos se on sinulle tärkeää. Voi olla, että olet jo aiemmin liikkunut jonkin verran, mutta haluaisit jaksaa liikkua vielä enemmän. Ehkä olet pudottanut painoa jo muutamia kiloja, mutta haluat pudottaa vielä vähän lisää. Mikä tahansa saa sinut tuntemaan itsesi paremmin voivaksi riittää.

Aseta itsellesi jokin päätavoite ja sille aikaraja. Tämän jälkeen aseta välitavoite jonka avulla pääset lähemmäksi päätavoitettasi. Sitoudu pysymään päätösessäsi, kukaan muu ei voi tehdä päätöstä eikä asioita puolestasi. Jos lähdet tekemään suurempaa muutosta, tulet varmasti kohtaamaan myös epäonnistumisia tai karikoita matkallasi, mutta niistäkin pääsee yli. Ei huippu-urheilijatkaan aina onnistu suorituksissaan.

Elämäntapamuutos – liikuntaa ja lepoa

Elämäntapamuutos vaatii aikaa, malttia ja itsekuria. Tarvitset matkan aikana myös tukea ja apua lähipiiriltäsi. Valitse itsellesi muutama tärkeä henkilö jotka voisivat olla tukihenkilöinäsi ja jos lähipiiristä ei löydy sellaista kannattaa miettiä henkilökohtaisen valmentajan palkkaamista ainakin alkutaipaleelle. Mieti myös mistä olet valmis luopumaan, sillä saadaksesi jotain uutta pitää jostain vanhasta luopua. Jos päämäärääsi päästäksesi sinun tulee liikkua enemmän, joudut ehkä luopumaan tunnista sohvalla. Jos tavoitteenasi on pudottaa painoa sinun tulee syödä terveellisemmin ja joudut luopumaan jokapäiväisestä herkuttelusta. Mutta, kun lähdet punnitsemaan asioita huomaat varmaan pointin niissä?

Liian suuria muutoksia ei kannata tehdä kerralla, vaan ota yksi osa-alue kerralla, johon lähdet muutosta hakemaan. Kun tähän asiaan on saatu muutos, valitse seuraava. Lisää liikuntaa ensin vaikka puoli tuntia, seuraavalla viikolla 40 minuuttia ja siitä pikkuhiljaa nostamalla saat suhteellisen pienessä ajassa aikaan suuren muutoksen. Aloita kevyesti, mutta päättäväisesti niin pääset pidemmälle helpommin.

Liikunnan lisäksi on hyvä kuitenkin muistaa riittävä lepo. Liikunta ei saa olla liian kuormittavaa vaan sitä on tultava mukaan sopivassa suhteessa jotta keho ehtii myös palautua ja levätä välillä. Myös lihaskuntotreenin yhteydessä lepo on hyväksi, joku on joskus sanonut, että lihas kasvaa levossa.

Mikäli tarvitset apua elämäntapamuutokseesi voit lähteä mukaan 19.4. alkavaan Vauhtisammakon Kuntoon! -verkkovalmennukseen, joka toteutetaan Facebookissa suljetussa ryhmässä ja jossa toimin valmentajana. Verkkovalmennus ei ole pelkkiä treenejä, vaan saat sen aikana vinkkejä myös ravintoon, palautumiseen ja motivaatioon liittyen. Valmennuksessa teemme myös treenejä yhdessä vähintään kerran viikossa live-yhteyden kautta. Jos ostat valmennuksen nyt, ennen 5.4 saat sen hintaan 39,90€, normaalihinta 54,90€. Kuntoon! -verkkovalmennuksen pääset ostamaan * Vauhtisammakon verkkokaupasta.

Share this post: