Juoksu talvella, mitä ottaa huomioon

Juoksu talvella on juoksublogimme aiheena tällä kertaa, aihe josta saamme joka syksy kyselyitä, että pitääkö talven myötä jättää juoksu tauolle, tai mitä pitää ottaa huomioon juoksussa talvisissa olosuhteissa. Viime talvena näillä suunnin ei tarvinnut oikein mitään muuttaa, vain vähän enemmän vaatetta päälle mitä kesällä. Ensimmäinen kuva on otettu joulukuussa 2019 ja toinen kuva aika tarkalleen kuukausi myöhemmin. Täällä etelässä nämä kelit vaihtuvat talvella todella nopeasti.

Tammikuussa oli lähes kevätkeli

Tässä tulee hieman meidän vinkkejä miten selätät talven haasteet ja pystyt juoksemaan sen läpi.

  • Sovita juoksuvauhtisi oikein ja lenkkien pituudet olosuhteisiin. Talvella vauhti tippuu väkisinkin varsinkin hankalissa olosuhteissa.
  • Valmista itsesi harjoituksiin hyvin, itse tarvitsen lämmittelyä noin puolet enemmän mitä kesällä. Samoin lähden hieman rauhallisemmin liikkeeseen enkä heti vetele täysiä, että kroppa lämpenee sekä keuhkot tottuvat kylmään. Jälkiverryttelyt pidän ulkona lyhyenä ja siirryn nopeasti sisälle.
  • Pidä lepoa, älä stressaa huonossa tai kylmässä kelissä jos lenkki jää tekemättä, muutama välipäivä voi tehdä vaan hyvää.
  • Pyri pitämään juoksutekniikka kasassa ja askellus rentona, tämä auttaa pysymään pystyssä liukkailla sekä välttämään rasitusvammoilta.
  • Näy, käytä heijastimia, lamppuja, pyri liikkumaan valaistuilla reiteillä.
  • Panosta juoksuvaatteisiin. Keho poistaa lämpöä hien avulla myös talvisin, siksi vaatteiden pitää poistaa kosteus pois iholta. Keskimmäinen vaatekerros taas säätelee lämpöä ja ulommainen suojaa kylmältä
  • Muista, että voit tehdä myös korvaavia treenejä

Juoksu talvella onnistuu siis lopulta aika pienin muutoksin ja ainahan sitä voi pitää pienen tauon juoksusta ja tehdä muita aktiviteettejä jos siltä tuntuu.

Ota sivustomme myös seurantaan instagramissa tästä

Share this post: