Polkujuoksun ja maantiejuoksun erot

Polkujuoksun ja maantiejuoksun erot on kysymys joihin törmäämme tasaisesti. Tällä kertaa pureudutaan siis aiheeseen miten maantiejuoksu ja polkujuoksu eroavat toisistaan.

Yksi isoimmista eroista on se, että poluilla juostessa tekniikan merkitys korostuu. Vaihteleva maasto niin ylämäkineen kuin alamäkineen tekee sen sen, että poluilla juostessa juokseminen on monipuolisempaa kuin maantiellä juostessa jossa juoksu on yleensä aika staattista. Tämä tekeekin sen kun siirtyy maantieltä polkujuoksuun niin polkujuoksu saattaa tuntua aluksi aikalailla raskaammalta.

Yksi isoin ero polkujuoksun ja maantiejuoksun välillä on meillä myös ollut se, että poluilla ei olla katsottu kuljettuja kilometrejä niin tarkkaan. Tämä ihan senkin takia, että ollaan haluttu pitää polkujuoksu hauskana ja rentouttavana treeninä ilman paineita suorittamisesta. Vaikka tehdäänkin koviakin treenejä poluilla niin ollaan haluttu pitää se vapaus siinä mukana ja ollaankin ennemmin tehty niin, että kilometrien sijaan on katsottu jokin aika joka aina liikutaan. Tämä oli varsinkin alkuun hyvä tapa totuttaa kehoa polkujuoksuun koska pienet kävelypätkät tai kuvaushetket antaa aikaa hengähtää ja syke saa laskea. Näin myös oma kestävyys ei joutunut heti liian koville vaan jaksoimme jo alkuvaiheessakin mennä kohtalaisen pitkiä lenkkejä poluilla, vaikka polkujuoksu kuluttaakin enemmän energiaa kuin maantiejuoksu.

Tässä on ehkä on nyt käsitelty ehkä isoin polkujuoksun ja maantiejuoksun erot, toki myös varusteet poikkeavat hieman toisistaan. Varsinkin polkujuoksukengät ja maantiejuoksuun suunnatut kengät ovat erilaisia. Normaaleilla kengillä varmasti pärjää ainakin helpossa ja kuivassa maastossa, mutta polkujuoksuun suunnatuilla kengillä saat lisää turvallisuutta ja pitoa juoksemiseen poluilla. YouTube -kanavamme löydät täältä, siellä on paljon lisää polkujuoksusta.

Share this post: