Heinäkuun heilumiset – poluilla jalan ja kahdella renkaalla

Heinäkuun treeneissä taisi pääpaino olla poluilla. Poluilla sekä juostiin, että pyöräiltiin pohjoisen vaaroilla ja tuntureilla. Oli muuten aika hienoa päästä pyöräilemään sähköavustetulla maastopyörällä ylös tunturin rinteitä. Niistä reissuista voit lukea täältä ja täältä.

Vietimme heinäkuun kaksi ensimmäistä viikkoa lomaillen Kuusamossa, Pyhä-Luostolla ja Ylläksellä. Lomalla ei treenejä kovinkaan paljon tehty, koska loman lopulla oli edessä polkujuoksutapahtumaan osallistuminen ja juoksu Hetta-Pallas välillä. Samalla sain haettua itselleni uuden matkaennätyksen juoksussa, 67 km pitkin tuntureita ja Hetta-Pallas vaellusreittiä. Pitkiä loivia nousuja ja laskuja sekä kivikkoa.

Polkujuoksu
Heinäkuun rankka, mutta palkitseva reissu

Vaikka omasta mielestäni otin loppukuukauden iisisti sain silti kasaan ihan mukaan määrän liikuntaa. Heinäkuun aikana liikuin yhteensä 45 tuntia ja 310 kilometriä. Juoksua tuli kaikenkaikkiaan 180 kilometriä, maastopyöräilyä 90 kilometriä ja cyclolla 30 kilometriä. Kehonhuoltoon kulutin kellon mukaan 3,5 tuntia, mutta se ei taaskaan ole koko totuus, kuten ei myöskään lihaskuntotreenit 2,5 tuntia. Nousumetrejä sain kasaan mukavat 4516 metriä joten mäkiä riitti heinäkuun treeneissä.

Tuon Hetta-Pallas juoksun jälkeen otin suhteellisen iisisti, tein kehonhuoltoa ja vähän kevyttä lihaskuntoa. Juoksemaan lähdin reilu viikko kisasta, mutta tein kevyen lenkin ohjauksen yhteydessä. Nyt alkaa keho olla palautunut ja viime lauantain turvajuoksu PNM Traililla meni ihan mukavasti. Tästä on hyvä lähteä kohti syksyä ja lyhyemmän matkan vetotreenejä sekä Vauhtisammakon treenejä Turussa.

-T-

Heinäkuu oli ja meni, paljon tuli liikuttua mutta paljon tuli myös levättyä. Alkukuu meni oikeastaan pitkälti treenien parissa kun olimme reissussa ja eihän sitä malttanut olla hyödyntämättä pohjoisen maastoja. Tämän vastapainoksi sitten tulikin reissun jälkeen oikeastaan vain lepäiltyä muutamaa treeniä lukuunottamatta. Tuollainen kunnon pidempi muutaman viikon lepo tulikin tarpeeseen koska syksyn kiireet ja omat treenit alkavat taas pian.

Polkujuoksua kertyi heinäkuulle 134 kilometriä ja maantiellä 15km, harvoin on näin mennyt, että polkujuoksua on noin paljon enemmän. Taisi kyllä muutenkin olla vähiten juoksukilometrejä viime kuussa muutamaan vuoteen.

Pyöräiltyä tulikin ihan hyvä määrä, maastopyörällä 109km ja gravel-pyörällä 122km. Tähän päälle nelisen tuntia kahvakuulan heiluttelua ja kymmenen tuntia kehonhuoltoa niin kuukauden treenit on paketissa.

Elokuussa onkin taas aika pienen levon jälkeen jatkaa aktiivisemmin juoksun parissa.

-J-

Share this post: