Rotanvuori tutuksi polkujuostessa

Rotanvuori on yksi kohteista, jossa meidän on pitänyt käydä jo aiemmin, mutta emme ole saaneet aikaiseksi vaikka olemme ihan vierestä juosseet moneen kertaan. Eilen illalla haimme reittiä sinne ja silmiin osui maastopyöräilijöiden jälki.fi-sivustolle tekemä reititys Impivaara – Pomponrahka – Rotanvuori.

Ajettiin autolla Impivaaran tenniskenttien pysäköintialueelle, auto parkkiin ja kellosta reitti esille. Yllätyimme siitä miten paljon hyvää juostavaa polkua tuolla metsissä oli ja varmasti myös pyöräiltävää, sitä testataan toisella kertaa. Olemme joskus aiemmin asuneet aivan alkureitin varrella, mutta silloin meillä ei vielä juoksua harrastettu ja nyt melkein harmittaa.

Impivaaran kallioilla
Runosmäen poluilla

Impivaara – Pomponrahka – Rotanvuori ja takaisin

Tuo koko reitti on pituudeltaan noin 16 km ja nousumetrejä sillä kertyy 216 metriä. Alusta on aika tyypillistä näille seuduille, pehmeää polkua, välillä vähän kivikkoa ja juurakoita. Helppokulkuista maastoa ja sopivasti maaston vaihtelua. Reittikuvauksen pääset tarkemmin katsomaan suoraan jälki.fi-sivustolta.

Meidät yllätti matkan aikana myös vesisade. Olimme katsoneet sadekartasta, ettei vettä pitäisi tulla juoksun aikana, mutta väärin meni sekin arvio. Noin matkan puolivälissä satoi aika runsaasti, mutta onneksi metsän keskellä tuo sade ei pahasti haitannut. Ilman lämpötila oli juuri sopiva eikä kylmä päässyt tulemaan juostessa.

Rotanvuoren päältä bongasimme tutun Ikean kyltin, padelhallit joissa sunnuntaina käytiin pelaamassa sekä Raision tehtaat, Pernon telakan nosturit eli Maailman kahvat ja Runosmäen sekä Raision vesitornit. Sää oli sen verran harmaa ja sateinen, että sen enempää ei ehditty bongailemaan paikkoja, mutta varmasti muutakin tuttua olisi näkynyt.

Rotanvuori
Rotanvuori

Kevyttä polkujuoksua uusia reittejä etsien

Välillä tuntuu, että juostaan aina niitä samoja tuttuja reittejä ja aika pitkälti se niin meneekin. Mutta välillä on kiva etsiä ihan uusia reittejä niin omiin juoksuihin kuin ohjauksiinkin. Useimmiten uusien reittien etsinnässä tulee vähän huteja ja ylimääräisiä pysähdyksiä joten ollaan suosiolla näillä reissuilla aina tehty tarkoituksella kevyempi treeni. Vaikka reitti onkin kelloon ladattu voi pieniä GPS-virheitä tulla ja joudut miettimään, että mikäköhän noista kolmesta polusta on se oikea. Lisäksi meillä on tällä viikolla vielä kolme juoksutreeniä edessä niin tänään oli hyvä ottaa iisisti.

Pomponrahkan pitkoksilla

Huomenna palataan taas tutulle Karevan kierrolle, jossa ollaan juostu kymmeniä kertoja aiemminkin. Reitti, johon ei koskaan kyllästy, koska se on joka kerta vähän erilainen ihan vain koska reitin varrelle mahtuu tiheää metsää, peltoaukeaa, suota ja pitkospuita. Karevan kierto on myös tuttu ja turvallinen reitti, kuten viime talven runsaslumisilla hangilla saatiin todeta.

Share this post: