Ylläs ja pyöräily, on kokeilemisen arvoinen

Ylläs ja pyöräily on tehty yhteistyössä * Sport Corner Ylläksen kanssa.

Ylläs on tullut meille tutuksi niin juosten kuin patikoiden ja aiemmin olemmekin katselleet ja miettineet miltä tuntuisi mennä näitä Ylläksen reittejä pyörillä. Tällä kertaa juokseminen täällä jää Hetta-Pallas polkujuoksutapahtumaan ja muutoin olemme tutustuneet Ylläksen tuntureihin ja reitteihin pyörien kanssa.

Ylläs ja pyöräily vuokrapyörällä
Ylläs tarjoaa hienot puitteet pyöräilyyn

Sähkömaastopyörä olikin tähän hyvä valinta, olemme ehtineet katsastamaan monia paikkoja niillä ja samalla on myös jalat saaneet, jos ei nyt totaalilepoa niin ainakin päässeet vähemmällä rasituksella. Ylläs tarjoaa kyllä yhdet hienoimmat maisemat ja puitteet jossa olemme ajaneet pyörillä, ei ihme, että Ylläs on valittu 2019 yleisöraadin valinnaksi vuoden maastopyöräkohteeksi.

Ylläs ja pyöräily on helppoa vuokrapyörällä
Sähköpyörällä oli helppo nousta huipulle

Ylläksen alue tarjoaa kaiken tasoisille pyöräilijöille hyvät reitit ja puitteet pyöräilyyn, sähköpyörällä pääset kivuttomasti tunturien huipuille, luomulla saat tehdä hieman enemmän töitä maisemien eteen. Mikäli nousut ja laskut arveluttavat löytyy paljon myös helppoa sorapolkua, metsäreittejä ja kangasmetsää. Maastoa on mistä valita, oman taitotason ja mieltymyksen mukaan. Ylläksellä pärjää siis niin aloittelija kuin kokeneempi pyöräiljä, ja sähköpyörällä saat hyvää avustusta korkeuseroihin joita täällä on. Ylläs tarjoaakin noin 190km reitistön pyöräilyyn, yksi suosikeistamme oli Hangaskuru – Kukastunturi – Tahkokuru – Kesänkijärvi.

Ylläs ja pyöräily sopii kaikille
Ylläkseltä löytyy paljon helppoa reittiä pyöräillä

Ylläs ja pyöräily: Hangaskuru – Kukastunturi – Tahkokuru – Kesänkijärvi

Kyseinen reitti on pyöräilyyn kohtalaisen kevyt, jos ei oteta Kukastunturin nousua ja laskua huomioon. Tämän nousun ja laskun pystyy kyllä välttämään ja menemään reitin nousematta huipulle. Sähköpyörällä sinne nousu on kohtalaisen vaivaton ainakin Äkäslompolon puolelta ja Kukastunturilta pyöräily onnistuu kyllä vähemmälläkin kokemuksella ja jos alamäki jännittää aina voi ottaa vauhdin pois ja pitää taukoa. Tanjalla maastopyöräilystä on huomattavasti vähemmän kokemusta ja aluksi jännitti hieman lähteä laskemaan tuota Kukastunturin laskua Kotamajan puolelta, mutta sopiva vauhti ja luotto omaan tekemiseen toivat turvallisesti alas. Loppujen lopuksi se ei tuntunutkaan niin pahalta. Tämä reitti tarjoaa muutenkin kivasti nähtävää ja useampia hienoja taukopaikkoja, ne ovatkin täällä mielestäni pyöräilyn hyviä puolia. Ei kannata suorittaa vaan reppuun riittävästi evästi ja pysähdy nauttimaan maisemista aina kun siltä tuntuu.

Ylläs ja pyöräily antoi uusia maisemia
Kukastunturilla pieni maisematauko

Reitti on teknisesti helpohko, muutama mäki oli hieman kivinen mutta muutoin oli sorastettua polkua. Metsämaapohjaa tai leveää polkua tarjosi pääpiirteittäin tämä pyöräilyreitti.

Kukastunturin jälkeen suuntana on Hangaskuru, siellä kannattaa ehdottomasti pistäytyä kodalla jossa on tulipaikka ja vessat. Sieltä matka jatkuukin kohti Tahkokurua ja Kesänkijärveä. Reitillä pärjää vasta-alkajakin, ainakin jos jättää tunturille nousun väliiin. Samoin reittiä voi soveltaa ja jättää jotain pois. Meille tuli matkaa noin 30km tuohon, siinä on mukana mökiltä lähtö ja takaisin tuleminen mukana, muutoin lähtö tuolle reitille lähtee Äkäshotellin takaa. Reitin löydät tästä.

Tämä reitti ja Kukastunturin maisemat oli niin mahtavat, että pakkohan se oli palata sinne vielä ilta-aurinkoa ihailemaan. Eväät jälleen mukaan ja hetkeksi vain istumaan tunturin laelle. Hiljaisuus, maisema ja aurinko tekee hyvää kaikille, mahtava keino rauhoittua.

Ylläs ja pyöräily menee jatkoon
Lapissa kiire unohtuu ilta-aurinkoa ihaillessa

Meillä oli pyöräretkillä käytössä Haibike e-Täysjoustomaastopyörät, jotka saimme lainaksi * Sport Corner Ylläkseltä, tämän lisäksi löytyy myös muuta valikoimaa Fatbikeistä ja junnujen e-bikeihin, katso täältä lisää. Tämä oli kyllä mahtava kokemus ja todella kiva tapa tutustua alueen reitteihin, menee varmasti jatkoon meillä.

Ylläs ja pyöräily oli hieno kokemus
Pyöräilyn riemua Ylläksellä

Share this post: