Elokuun kuntoilut

Elokuun kuntoilut ovat taakse jäänyttä ja on aika kääntää katseet kohti syksyn harjoituksia sekä tavoitteita ennen kuin on aika ottaa taas pieni tauko kuntoilusta.

Elokuu oli itselläni aika rikkonainen säännöllisen ja tavoitteellisen harjoittelun suhteen. Monenlaista tavoitetta oli niin harjoituksiin kuin nyt tulevaan Nuuksion kisaan johon treenien piti tähdätä, no joskus hommat menee omalla tavallaan ja aina ei pysty tekemään niin miten on ajatellut. Tästä johtuen Nuuksioon menenkin nyt vain nauttimaan reitistä ilman mitään tavoitteita.

Elokuussa tuli kuitenkin kaikista pienistä säädöistä yms. huolimatta kuntoilua kaikkineen yli 60h. Näistä meni juoksuun yhteensä noin 26 tuntia, polkujuoksua tuli 104km ja maantiellä 79km. Pyöräilyä tuli elokuulle 320 km joista suurin osatyömatkapyöräily. Tähän kun vielä lisätään voimatreeniä yhdeksän tuntia ja kehonhuoltoa noin kahdeksan tuntia on elokuun treenit laitettu pakettiin.

-J-

Elokuu oli tuttuun tapaan hieman hiljaisempi kuukausi treenien suhteen. Kesän juoksut on juostu ja seuraavat tavoitteet oli ensin ensi keväässä. Jostain vain kalenteriin ilmeistyi syksylle pari tapahtumaa, jotka tosin otetaan enemmänkin treenin kannalta.

Juoksukoulun ohjaukset alkoivat Turussa ja siellä pääsin jälleen juoksuttamaan Start!- ryhmää sekä Alkajien ryhmää. Tästä on hyvä siirtyä kohti juoksukoulun syyskautta vielä isommalla porukalla. Ihanaa, kun pääsee jälleen juoksuttamaan innokkaita juoksijoita. Uutena lajikokeiluna oli elokuun alussa padel, joka oli aika huikea laji. Elokuussa päästiin myös juoksemaan turvajuoksijoina PNM Traililla sekä vetämään polkujuoksuohjaus Active Campilla Eerikkilässä.

Omissa treeneissä salitreenit palasivat säännölliseen rytmiin ja vähintään kaksi lihaskuntotreeniä olen tehnyt viikoittain. Sen lisäksi on tullut tehtyä lyhyitä kehonpainotreenejä kotona sekä kehonhuoltoa. Nyt fokus on jo osittain siirtynyt voimatreenin puolelle ja kun saadaan syksyn juoksut pois alta niin lisätään hieman alakehon lihaksiston treenien tehokkuutta. Samalla juoksupuolella alkaa peruskuntokausi.

-T-

Share this post: