Viikko 50 treenit

Enää viikko jouluun ja vuosikin alkaa olla lopuillaan!

Täällä on onneksi flunssat karkoitettu, olkapää alkaa olla kunnossa ja on sitä käyty ärsyttämässä salillakin jo vähän.
Viime viikkoon mahtui erilaisia treenejä tuttuun tapaan. Oli juoksua maantiellä ja poluilla, oli kehonhuoltoa High Baller-ohjauksen muodossa, venyttelyä, joogaa ja salitreeniä. Nyt alkaa tuo ohjelma kuulostaa jo ihan tutulta 🙂

Instagramin BestNine 2017

Maanantaina kävi testaamassa keuhkojen kuntoa kotinurkissa lyhyehkön juoksulenkin muodossa. Tarkoituksena oli tehdä lyhyitä kovempia vetoja, mutta siihen ei keuhkot vielä suostuneet. Jouduin välillä jopa kävelemäänkin, kun yritin vähän spurttailla. No, pikkuhiljaa pikkuhiljaa 🙂
Matkaa tuli 45 minuutissa taitettua 6,3 kilsaa ja keskisyke oli 164 bpm. Huomaa hyvin, ettei ihan terävässä iskussa vielä olla.

Tiistaina menin suoran töistä Vauhtisammakolle, jossa meillä oli ensin ultrajuoksukoulun keskustelu, jossa käytiin läpi kaikkien tavoitteita ja avattiin vähän miksi tehdään minkäkinlaista treeniä.
Oma tavoitteeni on juosta keväällä eka ultrajuoksu poluilla ja paljon on vielä treeniä edessä ennen sitä. Lisää kestävyyttä pitää saada ja hapenottoon saada parannusta.
Tuon keskustelutunnin jälkeen päästiin vielä ohjatulle tunnille, jossa opastettiin High Baller kehonhuoltovälineen käyttöä ja tehtiin itsekin siinä samalla kehonhuolto. Tuo laite ostettiin jo syksyllä Vauhtisammakon järjestämiltä juoksumessuilta ja se onkin ollut käytössä koko ajan, nyt saatiin vielä lisävinkkiä sen käyttöön.

Keskiviikkona pääsin heti työpäivän jatkeeksi juoksemaan poluille. Kävelin töistä tapaamispaikkaan ja jätin tavarat meidän autoon. Otsalamppu otsalle ja menoksi. Kierreltiin porukalla Pääskyvuoren metsiä ja mäkiä lumisessa maisemassa. Oli muuten mahtavan näköstä, kun noin parikymmentä juoksijaa meni pitkin pimeätä metsää lamppujen valossa!
Matkaa taittui reilun tunnin aikana noin 7 kilsaa ja sykkeet oli välillä korkealla ja välillä taas alempana, keskisyke 158 bpm.

Ihana aamupäivä

Torstai oli salipäivä 🙂 
Alkuun lämmittelin olkäpäitä ja lapoja fyssarin antamien ohjeiden mukaan ja sen jälkeen uskalsin tehdä vähän hauista pienillä painoilla, ylätaljaa todella kevyesti ja vähän vielä leuanvetojakin avustettuna. Pikkuhiljaa se siitä taas lähtee 🙂
Ja pakkohan se oli vatsalihasliikkeitäkin vähän tehdä, koska keskikeho vaatii paljon töitä tällä hetkellä…

Perjantai oli tämän viikon lepopäivä. 
Tai oikeastaan kävin mä silloinkin hierojalla, enkä ihan millä tahansa hierojalla. Kerron tuosta joogahieronnasta lisää vähän myöhemmin 😉

Lauantaina aamu aloitettiin heti aamupalan jälkeen joogalla. 
Ostin viikko sitten meille molemmille Pure Moven 10x kortit ja nyt korkattiin ne. Käytiin puolentoista tunnin Yin-joogassa ihanan lämpimässä salissa. Ja kyllä se oli ihana tapa aloittaa aamu! Meinasin jopa yhdessä vaiheessa torkahtaa, kun oli niin mukavan lämmin ja viivyttiin venytyksissä pidempään.
Nyt on jo seuraava joogatunti varattu tämän viikon perjantaille työpäivän päätteeksi. Jos vaikka jaksaisi paremmin sen jälkeen käydä tekemässä joulun ruokaostokset 😀

Sunnuntain lenkki

Sunnuntaina Vauhtisammakko järjesti pitkän polkujuoksun kaikille halukkaille. Matka tehtiin siten, että jokainen sai valittua itselleen sopivan pituisen lenkin 20-50 kilsan väliltä.
Itselläni oli tarkoitus juosta 30-35 kilsaa, mutta Vähän ennen kuin 20 km tuli täyteen, liukastuin jäisellä tiellä ja vasen jalka jotenkin heitti sivulle. Tunsin pienen napsauksen polvessa, mutten ajatellut sitä sen enempää. Ei sattunut heti ollenkaan ja pystyin juoksemaan normaalisti. Muutaman sadan metrin päässä alkoi polvea vihloa ja ajattelin, että jatkan vielä vähän matkaa ainakin. Siinä sitten yksi toinen juoksija päätti keskeyttää niin liityin sitten hänen seuraansa ja tultiin autokyydillä takaisin Turkuun.
Pikkuisen polvi jomotti koko ajan, mutta pystyin astumaan sille. Kotona vasta huomasin, että kävely sattui pikkuisen ja portaita alaspäin kävellessä siihen sattui taittovaiheessa vähän enemmän. Laitoin sen päälle kylmää, otin särkylääkkeen ja annoin sen levätä vähän aikaa.
Illan mittaan särky lähti, ehkä särkylääkkeen ansiosta, en tiedä. Nyt kuitenkin toivon, ettei se ole pahasti rikki vaan menisi ohi mahdollisimman nopeasti.

Mulla on nimittäin yksi tavoite vielä tälle vuodelle ja se on niin lähellä toteutua! Aikaa on kaksi viikkoa ja sinä aikana pitäisi vielä saada juostua 75 kilometriä niin olisi tältä vuodelta 1000 kilomteriä juostu maantiellä ja poluilla!

Share this post:

2 Comments
  1. Kantapääopistossa

    Toivottavasti sun polvi on kunnossa! Ihan mahtavat kilsamäärät sulla kertyneet tältä vuodelta. Pidän peukkuja, että pääset juoksemaan nuo loput ja saat täyden tonnin täyteen 🙂

  2. Tanja

    Polvi on kunnossa ja eilen kävin poluilla Vauhtisammakon kanssa ja tänään oman iltalenkin. Kilsat lähenee tavoitetta 🙂
    Onneksi selvisin säikähdyksellä, kun keväällä on se Karhunkierroskin.

Comments are closed.