Tammikuun treenit

Vuoden ensimmäinen kuukausi on taputeltu ja se olikin kaikin puolin erilainen aiempaan verrattaessa.  Itselläni on takana ensimmäinen kuukausi täysipäiväisenä yrittäjänä ja opiskelijana. Ja pakko sanoa, että tyytyväinen olen ja vielä, kun saa kaiken alkuhässäkän tasoittumaan niin varmasti olen vieläkin tyytyväisempi.

Juoksukoulun ohjaukset on vielä olleet tauolla tammikuun, mutta nyt nekin jo taas on saatu starttaamaan.
Uuden työn ansiosta työmatka hieman lyheni ja olenkin sitä hyödyntänyt juoksemalla työmatkoja ja pyöränkin kaivoin esiin varastosta, sillä ei se talvi vaan näytä tänne suunnalle tulevan. Samoin saan aikataulujenkin puolesta hyvin tehtyä omia treenejä työpäivän ohessa.

Tammikuu pysyi kuitenkin vielä maltillisena ja kevyempänä kuin mitä tuleviin kuukausiin on suunniteltu. Joitain pitkiä juoksutreenejä oli mukana, hieman mäkitreenejä ja sopivasti pidempiä kevyitä lenkkejä, ja joogaa enemmän kuin hetkeen. Arkiliikuntaa tosin tulee huomattavasti enemmän, sillä liikun työn puolesta nyt päivittäin paljon.
Mistä tuo kuukausi sitten kertyi?

Polkujuoksua tuli 80 km, maantiellä juoksin 103,5 km, pyöräilyä vähän reilu 50 km, omaa salitreeniä liian vähän, joogaa 9 tuntia ja kehonhuoltoa lähes päivittäin joko asiakkaan kanssa yhdessä tai täysin omia.
Helmikuun kehityskohteet on täsmällisempi salitreeni ja oma kehonhuolto, sillä juoksumäärien noustessa näihin on panostettava. Samoin levontarve ja rauhoittuminen on asia, johon tulee kiinnittää ravinnon ohella huomio, jotta jaksaa.

Tammikuu oli siis kaikin puolin ihan hyvä kuukausi ja tästä oli hyvä aloittaa tämä juoksuvuosi 🙂

Miten sun tammikuu meni?

-T-

Tammikuussa tuli liikuttua aika monipuolisesti ja treenattua sekä kovempaa että myös kevyesti. Juoksun ja salin lisäksi yritin myös pyöräillä mahdollisuuksien mukaan aina työmatkat, en sitä montaa kertaa lopulta saanut onnistumaan, mutta vajaat 40 km sentään tuli kasaan pyöräilyä tammikuulle.

Juoksun suhteen tammikuu meni pienen tauon jälkeen lähinnä fiilistellen ja koneita käynnistellen, paljon kevyttä treeniä siis. Toki tämän lisäksi tuli muutamia hyviä vetotreenejä sekä mäkitreenejä tehtyä. Näitä tulee tuossa kevään mittaan enemmän mukaan ohjelmaan, mutta nyt alkuvuodesta pääpaino on kevyemmässä treenissä. Juoksua tuli tammikuulle yhteensä 270km joista polkujuoksua 153 km. Tammikuulle mahtui juoksuun myös kolme noin 30 km pidempää lenkkiä, kaksi noista tuli mentyä maantiellä ja yksi poluilla.

Kuntosalilla tuli myös käytyä aktiivisesti, ei ehkä ihan niin paljoa mitä olisin halunnut, mutta aika ei vain ihan kaikkeen riitä. Salilla tuli tehtyä aika 50/50 TRX nauhojen ja painojen kanssa ja totuttuun tapaan treenit olivat voimaa kehittäviä.

Kehonhuoltoa tuli tammikuulle ajallisesti vajaat 8 tuntia, sitä tuleekin tehtyä säännöllisesti noin joka toinen  päivä.

Miten sinun kuukausi meni, tuli tammikuu vielä levättyä vai menikö treenin parissa?
-J-

IG
Facebook

Share this post: