Tammikuun tarpomiset

Vuosi alkoi kevyemmillä treeneillä ja juoksukoulukin oli tauolla. Itselläni oli parin kuukauden kevyempi jakso takana, mutta pikkuhiljaa on taas päässyt juoksemaan. Lenkit on olleet lyhyehköjä ja maltillisia vauhdinkin suhteen. Liikaa en halunnut rasittaa jalkoja levon jälkeen, jottei vaivat palautuisi.

Pari lenkkiä viikossa on ollut tavoite juosta tammikuussa, joista pari on ollut hieman muita pidempiä. Lunta on tullut alkuvuodesta monen vuoden edestä ja se tuo omaa haastettaan juoksuun, kun aina ei pyörätiet ole olleet aurattuina. pääasiassa olen kuitenkin juossut maantiellä ja ihan normaalit juoksukengät jalassa. Pari polkulenkkiä on myös tehty ja niillä olen luottanut nastoihin. Salomonin Speedspiket on hyviksi todettu poluilla, koska niissä on hyvä määrä nastoja ja ne ovat kevyet ja ketterät jalassa. 
Juoksun ohella on kehonhuoltoa tullut tehtyä paljon, mutta vieläkin enemmän olisi hyvä tehdä, jotta paikat pysyy kunnossa. Ikä tuo helposti mukanaan vaikeuksia palautua ja lihakset vaativat entistä enemmän huolenpitoa. Jooga on myös pysynyt mukana ohjelmassa. 
Salilla olen käynyt pari-kolme kertaa viikossa ja osan salitreeneistä olen korvannut kotitreenillä ja olenkin haalinut itselleni lisää treenivälineitä. Kahvakuula, voimapyörä, tasapainolauta ja TRX-hihnat riittävät monipuoliseen treeniin ja toki hyvän treenin saa ihan vain kehonpainollakin ja siihen lisäbuustia vastuskuminauhoilla. 
Tammikuussa kävin myös TRX-ohjaajakoulutuksen ja sai omaan treeniin paljon uutta sen myötä. Lisäksi olen parille ohjattavallekin ottanut treeneihin mukaan TRX:t ja molemmat tykkäsivät todella paljon. Se on treenivälineenä todella hyvä ja monipuolinen. 
Kaikenkaikkiaan liikuin tammikuussa 31:22 tuntia ja 66,85 km. 
Tästä on hyvä lähteä nostamaan treenimääriä varsinkin juoksun puolella. Viimeistään maalis-huhtikuun vaihteessa tulisi viikkokilometrit olla noin 50-55km paikkeilla, koska toukokuussa tuo matka on tarkoitus juosta Karhunkierroksen poluilla yhden päivän aikana. Tai oikeastaan alle 10 tunnin olisi ihan kiva.

-T-

Minulla on tammikuu mennyt täysin suunnitelmien mukaan. Ei ole tullut tehtyä ylilyöntejä treeneissä eikä liikoja laiskoteltu, pysytty siis kohtuu hyvin siinä mitä olin kalenteriin suunnitellut.
Juoksua kertyi tammikuulle 230 kilometriä, mikä on itselleni sopiva määrä sillä tammikuu sisälsi yhden kokonaisen lepoviikonkin juoksusta. Muuten tuli tammikuun aikana yhteensä liikuttua 57 tuntia.

Aloitin myös nyt tammikuusta tekemään kehonliikkuvuusharjoitteita joka päivä ja se onkin varmaan yksi iso tekijä miksi on pysynyt paikat kunnossa eikä ole ollut mitään mikä rajoittaisi juoksua.
Vahva suositus ja haaste kaikille että tekisi sen 15 minuuttia päivästä liikkuvuutta.
Pienellä vaivalla on isot hyödyt.

Juoksua oli tosiaan kohtalaisesti ja hieman olen jo tehojakin nostanut kesää ja kevättä ajatellen, edelleen toki isoin osa on kevyttä juoksua, samoin mennään salilla. Raudat ovat maltillisia ja sellaisilla tehoilla tulee tehtyä ettei juoksu kärsi.

Tammikuun lopulla alkoikin taas Vauhtisammakon Juoksukoulu ja sitä jo tuossa odottelikin tauon aikana että pääsee taas ohjaamaan ja juoksemaan ryhmässä, mukaan mahtuu kyllä vielä hyvin, eli tervetuloa mukaan 🙂

-J-

⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook

Share this post: