Vauhtisammakon ultrajuoksukoulu!

Lauantain oli taas tiedossa pidempi juoksulenkki Vauhtisammakon ultrajuoksukoulun porukalla.
Tällä kertaa vuorossa oli neljän tunnin lenkki rauhallisilla vauhdeilla.

Jokainen sai mennä omia vauhtejaan, mutta koska ryhmässä on mukavampaa mennä niin kahteen eri  ryhmään jakauduttiin.

Tuo ultrajuoksukoulu on kyllä ollut todella hyvä paikka kerätä kilometrejä ja harjoitella ultrille ja muihin pidempiin koitoksiin.

Meitä onkin hyvä porukka siinä vaikka monella meistä on eri tavoitteet ja lähtökohdat juoksemiseen.
Osa tähtää ultrille, osa vasta ensimmäisille maratonille ja osa on vain tekemässä pitkää lenkkiä ja kohottamassa peruskuntoa.

Kaikkia kuitenkin yhdistää juoksu ja se että tuossa on hyvä ja turvallinen tapa harjoitella pidemmille lenkeille. Ei tarvitse pelätä jos kunto loppuu kesken lenkin huonon päivän takia tai jos tulee ongelmia energian imeytymisen kanssa, muut jeesaavat kyllä tarvittaessa sekä onhan meillä tukipiste jonne mennä huilaamaan tai tankkaamaan lisää energiaa.
Tuo onkin myös hyvä paikka harjoitella tankkausta ja sitä mikä sopii itselle ja mikä ei.

Itselläni meni eilinen lähinnä taas kokeiluksi insuliinien säätämisien kanssa.
Viikolla oli diabeteslääkäri ja vaihdettiin pitkäkestoinen insuliini ja sen kanssa nyt hieman haetaan sopivia annostuksia.

Kohtalaisesti osui kohdilleen, sillä energiaa otin noin 20 minuutin välein ja verensokerit olivat koko tuon neljän tunnin lenkin ajan 6-10 välillä. Toistaiseksi näyttää siis hyvältä.

Piti tällä kertaa myös kokeilla sitä,  että olisi ottanut kesken juoksun annoksen tai kaksi pikainsuliinia.
Sitä en päässyt kokeilemaan koska verensokerit olivat jatkuvasti haarukassa ja lievästi menossa alaspäin.

Se miksi olisin tuota halunnut kokeilla johtui siitä että lääkärini tiesi kertoa minulle, että  diabeetikkona energia ei imeydy vaikka kuinka söisin kesken lenkin jos kehossani ei ole yhtään aktiivista insuliinia.
Tuo oli minulle kokonaan uutta tietoa koska yleensä on ollut sääntönä ettei olisi aktiivista insuliinia kropassa kun kuntoilee.

Tuohon kyllä sovittiin lääkärin kanssa etten sitä ota yhtään ellei arvot ole selvästi ylhäällä ettei tule riskiä saada hypoja kesken juoksemisen.

Tuota nyt kun hieman tutkii ja miettii niin tuossa saattaa hyvinkin olla perää, koska aina välillä sykkeeni lähtee kummallisesti nousuun parin kolmen tunnin juoksun jälkeen.
Ei aina mutta välillä, silti kaikki on tuntunut hyvältä niin olen laittanut sen mittarivirheen piikkiin, mutta syyhän saattaa löytyä tuosta.

Kaikkea uuttakin sitä siis oppii näistäkin asioista!

Share this post: