Polkujuoksua treenileirin muodossa tutuilla poluilla

Polkujuoksua ehdittiin jo loman ensimmäisenä päivänä treenata. Yöjuna toi meidät Rovaniemelle, josta siirtyminen autolla Rukalle. Rukan polut on meille tuttuja ennestään Karhunkierroksen polkujuoksutapahtumasta ja viime kesän lomareissulta. Tällä kertaa lomaan kuuluu pientä treenileiriä joka huipentuu Nuts YlläsPallas polkujuoksutapahtumaan ja siellä on tarkoitus yhdessä taivaltaa Hetta-Pallas välin polut. Mitään tiukkaa treeniä ei ole tarkoitus enää tehdä vaan enemmänkin tutustutaan lähiseudun polkuihin ja pyöräillään sekä rentoudutaan.

Valtavaaran upeat maisemat

Koska tänä vuonna emme osallistuneet Karhunkierroksen tapahtumaan päätimme tänään käydä juoksemassa sen parhaat palat eli loppumatkan nousut ja laskut. Liikkeelle lähdettiin Rukalta, jossa meillä on majoitus. Alkumatkasta toinen meistä veti yhden juoksun etävalmennuksen samalla, kun lähdettiin etenemään kohti Valtavaaraa. Tähän suuntaan juostiin viime kesänä Valtavaaralle saakka, mutta nyt jatkettiin matkaa kohti Konttaista. Tähän suuntaan ei kumpikaan meistä ole aiemmin juossut Valtavaaralta eteenpäin. Toiseen suuntaan kylläkin. Maisemat ja polut näyttivät niin erilaisilta Rukalta poispäin kuljettaessa, mutta ei ne nousut ja laskut paljon helpompia olleet.

Valtavaaran tuttu maamerkki

Matkaa meille kertyi vähän päälle 16km ja nousumetrejä pikkuisen vajaa 1000m. Harmittavan lähelle jäi tuo 1000 metriä ja hetken jo mietin juoksevani (tunkkaavani) vielä yhden kerran Rukan portaat ylös mäkihyppytornille. Mutta koska aina ei tarvitse saada tasalukuja sai tuo määrä riittää. Ja koska mulla oli jo nälkä.

Polkujuoksun parhaat puolet on maisemat

Rukalla ollaan vain alkuviikko ja tämän Ruka-Valtavaara-Konttainen meno-paluun lisäksi on suunnitelmissa käydä juoksemassa Pieni Karhunkierros ennen kuin siirrytään keskiviikkona seuraavaan kohteeseen. Seuraava kohde on meille molemmille uusi tuttavuus ja odotamme mielenkiinnolla mitä se meille antaa. Siitä lisää loppuviikosta.

Konttaisen mahtavat näkymät

YouTube- tililtämme löydät lisää polkujuoksua, tili löytyy täältä

Share this post: