Kuntoilublogi ja kesäkuun kuntoilut

Kuntoilublogi ja kesäkuun treenit taas perinteisesti tarkasteluun.

Kesäkuu meni kuntoilussa aika totutulla kaavalla, monipuolista liikkumista ja sopivasti lepoa jotta kroppa jaksaa ja vältytään rasitusvammoilta. Tämä onkin ollut jo useamman vuoden itselläni tapa toimia ja kuntoilla, se onkin ollut itselleni sopiva kaava. Kesäkuussa tuli noin 55 tuntia kuntoilua ja tuo onkin ollut vakiomäärä jo useamman vuoden. Se, että pystyn liikkumaan noita määriä on pitkälti kiitos monipuolisen harjoittelun, unohtamatta voimaharjoittelua saati liikkuvuusharjoittelua.

Juoksua tuli kesäkuussa 224km joista polkujuoksua oli noin 80km, pääpaino juoksussa oli kerätä hieman nousumetrejä ja niitä kertyikin vähän huomaamatta noin 5500 metriä. Pyöräilyä tuli kesäkuulle myös ihan mukavasti vaikka aikataulut eivät antaneet myöden tehdä niin paljoa lenkkiä pyörällä mitä olisin halunnut. Maastopyöräilyä tuli 26km ja Gravel-pyörällä tuli pyöräiltyä noin 205km. Tähän vielä lisätään kuusi tuntia voimaharjoittelua ja viitisen tuntia liikkuvuustreeniä onkin kuukausi paketissa.

Hyvä ja ehjä kuukausi siis tämäki, hieman jäi voimatreenien määrä ohueksi mutta sitä tasapainottaa lajinomaiset voimatreenit mäessä.

-J-

Kesälomalla on hyvä katsoa taaksepäin mennyttä kuukautta ja miten tuli treenattua. Kevät meni vielä kevyemmin, mutta nyt on tullut treenattua jo ihan normaalisti.

Kesäkuussa tuli Suunnon sovelluksen mukaan liikuttua 40 tuntia, joka ei ole täysi totuus, sillä asiakkaiden kanssa yhdessä treenatessa ei useimmiten ole kello päällä. Tuo on kuitenkin ihan hyvä määrä ajallisesti. Juoksua tuli jo ihan normaalimäärä eli 200km raja meni rikki kesäkuussa, pyöräily oli vähän vähemmällä vaikka kelit olisivat siihen olleet mitä parhaimmat. Varmaankin pyöräilisin enemmän, mutta useimmin mukana kulkee jumppamattoja, TRX-hihnat, kahvakuulia, vastuskuminauhoja ja muita pienvälineitä. Lihaskuntotreeniä tein kellon mukaan vain 3 kertaa, vaikka sitä tulee tehtyä vähintään pari kertaa viikossa samoin kuin kehonhuoltoakin teen pitkin viikkoa.

Niin kesäkuussa kuin toukokuussakin tuli kerättyä myös hieman enemmän nousumetrejä lähestyvän polkujuoksutapahtuman vuoksi, mutta enemmänkin mäkiä olisi voinut tarpoa. Yhteensä kesäkuun aikana mäkiä kivuttiin ylös noin 3200 nousumetrin verran.

Hyvä kuukausi takana ja nyt hieman keventämistä seuraavan viikon ajan. Kävelyä ja maisemien ihailua kyllä tulee sekä maastopyöräilyä. Kuntoilublogi on seuraavan viikon hieman hiljaisempi vielä, koska lomailemme pohjoisessa ja nautimme hiljaisuudesta. Emme kuitenkaan ihan hiljaa ole vaan ainakin Instan kautta meidän menoa voi seurailla, olethan ottanut tilit @batjakke @tanjahelea ja @helea_training seurantaan?

-T-

Share this post: