Marraskuun menemiset

Marraskuu vaihtui joulukuuhun ja vuosikin alkaa olla lopuillaan. Kuukauden kuluttua ollaan taas uuden vuoden puolella ja pikkuhiljaa saa aloittaa treenit kohti seuraavia juoksutapahtumia.
Omalta osaltani loppuvuosi ei mennyt ihan odotetusti ja 1200 km rajapyykki jäi ylittämättä tänä vuonna, vaikka sen piti olla ihan tavoitettavissa.

Marraskuun osalta juoksua tuli alle 70 km, mutta venyttelyä ja kehonhuoltoa sitäkin enemmän. Viimeisen kahden viikon aikana juoksu on jäänyt niin minimiin kuin vain voi jäädä ja siihen on syynä jalat. Jokin aika sitten alkoi jalkapohjissa tuntua inhottavalta aamuisin. Tuntui kuin joku olisi venyttänyt jalkapohjien jänteitä ja kalvoja joka askeleella. Osasin jo epäillä jotain, mutta käynti hierojalla vahvisti epäilykset. Plantaarifaskiitti molemmissa jaloissa.
En sen enempää lähde spekuloimaan mistä se on tullut, vaihtoehtoja on monia. Se voi olla rasituksesta, liian vähästä kehonhuollosta verraten liikuntamäärään tai juoksukengistä. Se voi myös johtua monesta muustakin tekijästä, mutta tällä hetkellä en juokse vaan annan jalkojen levätä mahdollisimman paljon. Töissä seison vain pieniä hetkiä kerralla ja työpisteelleni saamani jalkatuki auttaa myös ergonomian kanssa.

Onneksi muutakin voi tehdä kuin juosta. Olen salitreenien tai ohjausten yhteydessä polkenut spinningpyörää ja joka ilta käyttänyt 30-50 minuuttia kehonhuoltoon. Salitreenistä jää hetkeksi pois myös maastavedot ja kyykyt ym joissa jalat joutuvat koville, mutta onneksi löytyy laitteita joissa reisi- ja pakaralihaksia voi treenata ilman, että seisoo omilla jaloillaan.

Pikkuhiljaa täältä taas noustaan ja treenit alkaa, kun jalat on kunnossa eikä yhtään aiemmin.

– T-

Itselläni marraskuu oli vuoden kovin juoksukuukausi määrällisesti vaikka en tänäkään vuotena lähtenyt mukaan marrasputkeen. Juoksukilometrejä kertyi 304km , todella tyytyväinen olen tuohon määrään. Paljoa enempään ei pystyisikään koska muut harrastukset vievät myös aikaa. Toki tuosta määrästä iso osa on ollut kohtalaisen kevyttä juoksua eikä mitään veren maku suussa -treeniä. Niitä en tällä hetkellä niin hirveästi kaipaakaan vaan nyt keskitytään rakentamaan pohjia ja katsotaan niitä kovempia taas myöhemmin. Vaikkakaan en niitä koviakaan treenejä ole täysin jättänyt pois, kyllä sitä kerran/kaksi viikkoon on kovaa menty.

Salillakin olen ohessa käynyt ja se on ollut yksi iso tekijä miksi on paikat pysyneet ehjänä ja pystynyt juoksemaan noinkin paljon. Salilla on nyt tullut ohjelma tiensä päähän ja onkin aika siellä kaivaa esille uusia jippoja. Niihin voidaan palata tuossa myöhemmin sillä ensi viikko on tarkoitus pyhittää kehonhuollolle ja kaikelle muulle kuin juoksulle ja salille.

Miten sinun marraskuu meni?

-J-

⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook

Share this post: