Polkujuoksu talvella ja syksyllä

Polkujuoksu on tällä hetkellä todella kovassa nosteessa ja tuntuu että uusia polkujuoksijoita tulee jatkuvasti lisää ja hyvä niin.

Monet vasta hiljan polkujuoksun löytäneet ovatkin kyselleet että mites nyt syksyn ja talven tullen polkujuoksun käy ja uskaltaako poluille mennä?

Tietenkin uskaltaa ja kannattaakin mennä sillä se tuttukin polku näyttää nyt ihan erilaiselta mitä kesällä.

Tässä muutamia vinkkejä miten polkujuoksu onnistuu myös talvella ja syksyllä!

Otsalamppu

Kunnon valaisin on ehdoton että pystyy juoksemaan poluilla eksymättä ja turvallisesti tähän aikaan vuodesta.
Valaisimia on laidasta laitaan ja oikean otsalampun hankintaan vaikuttaa kuinka paljon juokset pimeässä ja millaisilla vauhdeilla.
Rauhalliseen menoon riittää vähempi tehoiset ja edullisemmat, mutta mitä kovempaa ja useammin käyt poluilla sen tehokkaamman valon tarvitset.
Itselläni on 800 lumenen valaisin ja se on ainakin toistaiseksi ollut riittävä

Polut


Nyt pimeän tultua se tuttukin polku näyttää erilaiselta ja siitä löytyy uusia ulottuvuuksia.
Pimeän takia saattaa tututkin maamerkit jäädä näkemättä ja tämän takia itselläni on kelloon aina ladattuna reitti jota kulkea, varsinkin jos menen uusiin paikkoihin.Sykemittariin kannattaa kanssa tutusta etukäteen että onko siinä karttapalvelua joka neuvoo reitin lähtöpaikkaan jos sattuu eksymään.
Varsinkin vieraassa ympäristössä kannattaa olla reitti selvillä ja välineet hallussa että osaa käyttää niitä jos tulee tarvetta

Varusteet


Hyvät varusteet ovat myös tärkeä. Polkujuoksukengillä on aiempina vuosina pystynyt menemään hyvin läpi talven, mutta joskus tulee eteen kelejä jolloin on tarvetta nastoille ja sellaiset kaapista onneksi löytyy.
Vaatettamiseen kannattaa myös panostaa toisin kuin kesällä. Hyvät ja lämpimät käsineet  ja päähine on itselleni tärkeitä koska ne pitävät koko kehon lämpimänä. Tämän lisäksi tietenkin kerrospukeutuminen kelistä riippuen sekä juoksurepussa on aina tarvittaessa kuivaa vaatetta sekä extraevästä jos sattuu eksymään reitiltä tai energiat uhkaavat huveta.


Asenne


Talvella ja syksyllä juostessa poluilla pitää asennoitua siihen että vauhti on varmasti hitaampaa mitä kesällä. Joten unohda kilometrit ja vauhdit ja nauti matkasta.

⇩⇩⇩⇩
IG
FacebookShare this post: