Kuukauden treenit – helteinen kesäkuu

Juoksumäärät hyvin nousussa

Kuukauden treenit on olleet meillä mukana jo jonkin aikaa täällä blogin puolella. Tässä tuomme esille millaisia treenejä me olemme tehneet menneen kuukauden aikana. Tälläkin hetkellä vaikka mitään juoksutapahtumia ei ole näköpiirissä ihan lähikuukausien aikana treenaamme ihan normaalisti fokus tulevassa. Yksi ilmoittautuminen meillä on tulevaan ja se on ensi kevään Karhunkierrokselle, mutta aika näyttää missä silloin mennään. Kuitenkin treenit tehdään samalla tavalla kuin ne olisi suunnattu jos oltaisi menossa Chicagon maratonille lokakuussa niin kuin alkuperäinen suunnitelma oli.

Kuukauden treenit omalta osaltani sisältävät vähintään 200 km juoksua poluilla ja maantiellä yhteensä, kehonhuoltoa, lihaskuntoa ja pyöräilyä. Kesäkuun kelit oli suotuisat ulkoliikuntaan vaikka lämpötilat välillä hipoikin hellelukemia ja teki liikkumisesta lähestulkoon tuskallista. Juoksua sain kasaan pari kilometriä yli tuon tavoitellun 200 km ja huomasin juuri, että enää 24 km niin tulee tälle vuodelle 1000 km juoksua kasaan, joka on huima parannus aiemmilta vuosilta. Viime vuonna sain koko vuoden aikana kasaan reilu 1500 km ja sitä edellisenä vuotena nipin napin 1000 km.

Pyöräilykilometrit jäi vielä aika maltillisiksi, 154 kilsaan, mutta siitä on hyvä lähteä niitäkin nostamaan. Lihaskuntoharjoittelua ja kehonhuoltoa teen kotona sekä töissä yhdessä asiakkaiden kanssa säännöllisesti, mutta kehonhuoltoon pitää jatkossa kiinnittää vielä enemmän huomiota juoksumäärien noustessa.

Kesäkuussa tuli juostua poluilla myös ihan uusissa maisemissa, kun kävimme tutustumassa Nuuksion polkuihin ja ihastuttiin niihin. Sinne palaamme vielä! Samoin kävimme juoksemassa Hirvensalossa meille uusia polkuja. Uusissa poluissa on aina tietty viehätys, kun näkee uusia maisemia eikä yhtään tiedä millaista maastoa lenkillä on tiedossa. Ratatreenejä tuli tehtyä hieman kevennettyinä helteen vuoksi, mutta ne saadaan normaalipituisina jälleen mukaan, kun kelit hieman viilenee. Kesäkuussa päästiin myös ohjaushommiin, kun Vauhtisammakon kesän juoksukoulu starttasi (liian) pitkän kevättauon jälkeen. Paljon liikuntaa siis on mahtunut tähänkin kuukauteen 🙂

-T-

Kesä ja lenkit joilla ei kiirettä minnekään
pyöräilyä mahtui kesäkuuhun

Kuukauden treenit jossa enemmän pyöräilyä kuin juoksua

Kuukauden treenit tarkastelussa ja tuntuu, että omalta osaltani olisi voinut kesäkuussa tämän juoksublogin nimetä ennemmin pyöräilyblogiksi. Olen toki monipuolisesti tuttuun tapaani kesäkuun harjoitellut mutta nyt on jotenkin mennyt isoin fokus ja aika pyöräilyyn.

Juoksussa itselläni on ollut tavoite läpi vuoden ollut tavoitteena juosta noin 300km kuussa, tähän olenkin joka kuukausi päässyt ennen kesäkuuta. Tässä kuussa juoksu jäi 275km, hyvä määrä tämäkin ja olisin sen 300km kyllä saanut täyteen jos olisin painanut menemään, koin kuitenkin, että viime viikolla pitämäni lepoviikko juoksusta tuli tarpeeseen koska. heinäkuussa tulee näillä näkymin aika paljon juoksua. Vuosikin on tässä puolillaan ja vuosi tavoitteessa ollaan hyvin juoksussa, oikeastaan hieman ylikin. Ajattelin, että noin 3000km olisi hyvä tavoite ja tällä hetkellä on noin 1750 km kasassa, hyvä vauhti on siis päällä ja terveenä on saatu olla.

Pyöräily on siis ollut isosti mukana viime aikoina ja se näkyy myös tilastoissa. Kesäkuussa tulikin pyöräilyä reilut 30 tuntia ja vajaat 700km. Mukavaa hommaa juoksun rinnalla tuo pyöräily. Heinäkuussa tuleekin jäämään pyöräily vähemmälle, mutta elokuussa sitten taas sitäkin enemmän.

Muuten salit ja kehonhuollot oli normaaliin tapaan säännöllisesti mukana ohjelmassa. Voimatreeniä noin 3krt viikkoon ja kehonhuoltoa joka päivä ainakin pieni hetki.

Vaikka viime kuussa fillarointi vei voiton juoksusta niin paras treeni oli kuitenkin polkujuoksulenkki Nuuksiossa, Nuuksion polkuja saat muuten haettua tästä.

Tässä osaltani kuukauden treenit, miten sinun kuukausi meni treenien suhteen?

-J-

Share this post: