Tutustumassa Nuuksion polkuihin

(Postaus sisältää *mainoslinkkejä)

Viimeinkin saatiin lähdettyä Nuuksion juoksupolkuihin tutustumaan. Ollaan paljon nähty kuvia sieltä ja polkuja on hehkutettu eri kanavissa, eikä turhaan. Päätettiin lähteä liikkeelle Turusta jo heti aamutuimaan, jotta päästään juoksemaan edes hetki ennen kuin keskipäivän kuumin hetki koittaa. No, matkaan meni aikaa joten starttaamaan päästiin vasta puolilta päivin.

Lenkkiä varten oltiin ladattu valmis reitti kelloon.  Reitti oli Suolikas-Lummukas lenkki Solvallasta lähtien ja se löydettiin sivulta nuuksionpolut.wordpress.com jossa paljon muitakin alueen polkureittejä. Päätettiin kerralla ottaa kermat kakun päältä ja valittiin hienoimmaksi reitiksi kehuttu 22 km lenkki jota se olikin, varsinkin. Saarijärvi – Sarkkinen – Suolikas osuus. Kuvat jäi valitettavaksi vähille, koska jos olisi kameraa kaivettu hienoissa kohdissa esille olisimme saaneet juosta kamera kädessä ja ehkä vieläkin olisimme juoksemassa ja kuvaamassa nyt sunnuntaiaamuna.
Koska oli tulossa lämmin päivä päätettiin juosta 15 minuuttia, jonka jälkeen parin minuutin tankkaus- ja kävelytauko. Tämä ihan siitä syystä, että tuli helteessä huolehdittua riittävästä nesteytyksestä ja energiansaannista. Itselläni (Tanja) on ollut aiempina vuosina haasteita juosta helteellä ja haluttiin pitää lenkki sellaisena ettei siitä palautumiseen mene useampaa päivää vaan päästään jo taas tänään treenaamaan.
Reittikuvauksessa oli luvattu hienot maisemat ja että reitti on raskaskulkuinen. Nämä molemmat pitikin paikkaansa. Matkaa reitille tuli loppujen lopuksi n 23,5 km johon saatiin nousua ja laskua noin 500 metriä, suurimmat korkeuserot tuli alkuun ja loppuun. Muuten reitti oli todella monipuolinen ja sisälsi helppoa ja nopeaa neulasbaanaa kangasmetsämaisemsissa, juurakkoisempaa ja teknisempääkin settiä sekä kalliobaanaa, hiekkatietä ja kuntorataa. Valtaosa matkasta kuljettiin kuitenkin polkuja pitkin metsän keskellä ja lampien sekä järvien rantoja. Nuuksio onkin siitä upea paikka, että siellä voi minkä tahansa kulman takaa tulla esiin jokin lampi tai muu vesistö.
Tähän rauhalliseen nautiskelulenkkiin meillä meni aikaa aika tasan 4 tuntia, matkaa kertyi noin 23,5 km ja nousumetrejä 500m. Eväät oltiin mitoitettu sen mukaan, että aikaa tulee menemään.

Nuuksion polkujuoksulenkin eväät ja varusteet

Tanjan eväät:
Jarkon eväät:
Eli nämä meillä meni reissun aikana.
Varusteet:
Tämä reissu oli ensimmäinen, mutta ei todellakaan viimeinen kerta Nuuksiossa, jos ei lasketa Bodom Trailin kisareittiä mukaan. Olisiko sinulla antaa meille vinkkiä seuraavan reissun reitistä?
**Tässä postauksessa on affiliatelinkkejä (mainoslinkkejä). Suosittelemme vain niitä tuotteita ja palveluita, joita olemme itse käyttäneet ja todenneet toimiviksi. 
 
IG
Facebook
 

Share this post:

2 Comments

Comments are closed.