Kolmen juoksutreenin yhdistelmä!

Viikon treeneistä pitää nostaa esille tällä kertaa kolmen juoksutreenin yhdistelmä joka tuli lauantaina tehtyä.

Näitä pidempiä yhdistelmätreenejä ei olekaan hetkeen tullut tehtyä ja nyt olikin taas aika tällaiselle.

Päivän ensimmäinen juoksutreeni oli heti aamusta ja aikomuksena mennä kevyesti pk-alueella.
Tämän juoksun tein yksin joten kuulokkeet korville ja kohti vastatuulta ja sadetta.
Matkaa tuolle ekalle juoksulle tuli noin 11km ja aikaa varasin tuohon noin tunnin, eli hieman vajaa yhdeksän startti jotta ehtisin kymmeneksi Vauhtisammakolle jonne olin sopinut Mikon kanssa treffit.

Tämän ensimmäiset juoksuharjoituksen vedin ilman lisäenergiaa, mutta pilkoin sen kuitenkin 20 minuutin pätkiin, aina 20 minuutin välein parin minuutin kävelypätkä että jaksaa koko päivän juosta.

Aikataulu piti täsmällisesti ja olin  pari minuuttia vaille kymmenen Sammakolla, siellä hieman puuroa naamaan ja Kupittaan urheiluhallille jatkamaan treenejä.

Kupittaalla jatkettiin hieman vauhdikkaammin, mutta ei kuitenkaan liian kovaa vaan edelleen pk-alueella. Jatkoimme samaa 20 minuutin linjaa myös tuolla ja tämä oli minulle aika passeli, pääsi sopivasti seuraamaan miten verensokerit menee ja elää sekä sen myötä joko tankkaamaan tai sitten säätämään alaspäin. Tänään oli vuorossa tankkausta, toki hieman odotetustikin. Mitään ylisuurta tankkausta ei tarvinnut tänään onneksi tehdä vaan ihan normaali energiatankkaus riitti. Hallissa kerättiin matkaan noin 15km ja tämän jälkeen taas pieni puurotankkaus ja kamojen vaihto.

Kolmas setti olikin sitten polkujuoksua, hieman ehkä alkoi jo jalka painamaan mutta ihan hyvältä meno silti tuntui. Toki tässä vaiheessa sai jo hieman liikaa tankata energiaa ettei verensokerit lähde alaspäin.  Poluilla matkaa tuli noin 11km.

Hyvä treenipäivä siis tuli tehtyä, jossa tehot oli maltilliset, mutta matkaa sai silti kasaan noin 37 kilometriä. Jos et ole kokeillut tämän tyyppistä treeniä niin suosittelen vahvasti testaamaan. Pienet tauot treenien välissä avittaa kummasti jaksamaan ja kun hieman vaihtelee vielä treenimuotoja niin sekin piristää kummasti.

YouTubessa muuten nyt asiaa nastakengistä, alla video aiheeseen liittyen!

⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook

Share this post: