Juoksu || pitkät lenkit maantiellä

Viime ajat on tullut juostua paljon poluilla, niin vauhdikkaammat lyhyet lenkit kuin pidemmät lenkit myös. Polkujuoksu on kyllä kivaa hommaa ja siellä voisin juosta vaikka joka päivä.
Pitää kuitenkin harjoittelussa muistaa että tähtäin on polkujen lisäksi myös maantiellä ja maratonilla.

Niinpä tällä viikolla tulikin tehtyä pidempiä treenejä maantiellä että ei ihan lihasmuistista se unohtuisi. Iskutus joka kropalle tulee maantieltä on kyllä ihan eri luokkaa kuin polkujuoksussa, sen huomasin jo heti torstaina kun kävin juoksemassa yhden omista vakiolenkkini, matkaa tuolle tulee noin 20km ja nousua 130 metriä, joista viimeiseen 9 km suurin osa.

Lenkillä pidin vauhdit maltillisena ja tein ihan pk-lenkin, menin noin kutosen vauhtia tuon ja sykkeet pysyikin ihan halutulla tasolla, mutta jaloista kyllä huomasi juoksun jälkeen että on tosiaan tullut poluilla oltua ja on jäänyt nämä pois.

Hieman mietitytti jalkojen puolesta mikä olisi viikonloppuna järkevin tapa juosta, mieli teki sekä poluille, että maantielle. Ongelma ratkesi kun kävin perjantaina pienen palauttavan hölkän ja jalat olivat palautuneet jo hyvin.

Lauantaina suunta siis aamusta Vauhtisammakon Ultrajuoksukoulu ultraintervallitreeneihin.
Päivälle ei tullut mitään tavoitetta laitettua vaan ajatus oli juosta niin monta noin 7-8km mittaista vetoa kun tuntuu hyvältä. Juoksu tuntui koko päivän hyvältä ja torstain juoksu oli tehnyt tehtävänsä, jalat olivat taas tottuneet ottamaan iskutusta vastaan.  Päätin kuitenkin että tällä kertaa ennemmin vähemmin kuin enemmän juoksua, niinpä lopetin oman settini 30km kohdalla, koska eihän sitä koko viikonloppua voisi olla pois poluilta vaan olisihan sunnuntaille jätettävä hieman energiaa että jaksaa kotipolkuja mennä.

Tästä on taas hyvä ottaa tuota maantiejuoksua mukaan myös enemmän ja totuttaa kroppaa siihen, polkujuoksu ja juoksu maantiellä kun ovat kropalle niin erilaisia.

Videolla nyt muuten hieman miksi ja mitä hyötyä kuntosaliharjoittelusta on juoksijalle.

Miten sinun viikonloppu meni, tuli harjoiteltua vai pidettyä lepoa?

IG
Facebook

Share this post: