Työmatkapyöräilyä talvella

Välillä on toivonut lunta ja kunnon talvea, mutta näyttää sitä hyvin pärjäävän ilmankin.
Viikon treeniksi nostan tällä kertaa treenin, joka on ainakin turvallisempaa ilman lunta ja jäätä ja ehkä myös hieman kevyempää ilman näitä.

Koska talvi ei kelien puolesta ole saapunut niin kaivoin pyörän esille ja päätin pyöräillä työmatkat aina kun siihen on mahdollisuus. Päivät jolloin lähden suoraan töistä vetämään esimerkiksi polkujuoksua tuovat oman haasteensa jo tavaroiden säilytyksen osalta polkupaikalla.

Viime perjantaina pyöräilin ensimmäisen kerran tänne uuteen työpaikkaan ja vaikka tarkkaan katsoin sääennusteet ja lämpötilat niin silti jouduin polkemaan hieman varovaisemmin kuin mitä olin arvioinut. Risteysalueet oli hieman jäiset, mutta muuten meni ihan ok vaikka nastoja pyörässä ei olekaan. Pyöräilykengät jätin pois jotta saa reagoitua nopeasti jos meinaa kellahtaa.
Viime syksynä ostin itselleni kunnon pyöräilyhousut, jotka oikeastaan on tarkoitettu maastopyöräilyyn, mutta ne pitävät hyvin tuulta ja myös kosteutta. Niiden alla on riittänyt ihan normaalit trikoot ja sukkina käytän tarpeeksi korkeavartisia ja hieman paksumpia 1000Mile-sukkia jotka myös juostessa on käytössä.
Tällainen parin plusasteen lämpötila ei varusteilta vielä vaadi mitään niin erityistä, mutta viima tuo siihen oman osansa. Takkina on ollut Salomonin softshell-takki, joka meni koko viime talven juoksuohjauksissa myös ja sen alla pitkähihainen hieman paksumpi tekninen paita. Kunnon pyöräilyhanskat niin sormetkin oli lämpimät töihin päästessä.

Vanhaan työpaikkaan matkaa tuli noin 12 km ja siihen meni talvikelillä pyöreästi 40-45 minuuttia, kun taas uuteen paikkaan on 8,5 km ja aikaa menee noin puoli tuntia. Muutamat liikennevalot matkalla hieman hidastaa, mutta muuten reitti menee mukavasti pyöräteitä pitkin kotoa saakka. Vielä kun yksi tietyön alla oleva pyörätien pätkä saadaan käyttöön tulee aika lyhenemään parilla minuutilla.

Työmatkapyöräilyn otan hyötyliikunnan kannalta ja se tulee hyvänä tukena juoksuun, koska sykkeet pysyy sopivan alhaalla ja saa tehtyä pk-treeniä samalla. Tarkoitus on jatkaa pyöräilyä nyt aina kun sää sallii. En lähde ottamaan mitään uhkarohkeita riskejä, koska sairaslomalle ei todellakaan ole tilaa 😀

IG
Facebook

Share this post:

One Comment

Comments are closed.