Juhannusjuoksut ja muut viime viikon treenit

Juhannus ei taaskaan pettänyt säänsä puolesta, mutta ihan hirveästi se ei haitannut.
Oltiin jo ennalta sovittu, että juhannusviikonloppuna juostaan ja pyöräillään, toki myös syödään hyvin. Torstaina illalla oli tarkoitus työpäivän päätteeksi käydä salilla, mutta kotiin päästyäni sanoin miehelle, että otan pienet päikkärit sohvalla ensin. Nukahdin aivan saman tien ja nukuin sitten lahjakkaasti reilu puolitoista tuntia ja salitreenit jäi toiseen päivään 😀 Välillä on hyvä levätäkin, kun siltä tuntuu.

Hirvensalon hissikuilua ylös ja polkuja alas

Alkuviikosta käytiin Vauhtisammakon treeneissä ja maanantaina oli yhdistettynä liikkuvuutta, lihaskuntoa ja juoksua yhdessä treenissä. Juoksukilsoja ei kertynyt kuin vajaa 4, mutta kaikkien hyppyjen, loikkien, kyykkyjen ja venytysten jälkeen kyllä kropasta huomasi, että treeniä on tehty. Alkutreenistä kaikki oli ihan hiljaa, kun ei tiedetty yhtään mitä tuleman pitää, mutta pikkuhiljaa se puheensorina alkoi tuttuun tapaan.
Tällaiset yhdistetyt lihaskunto- ja juoksutreenit on todella hyviä, koska lihaskunnosta huolehtiminen pitää nivelet paremmin suojassa, kun lihakset ympärillä tekevät töitä juostessa ja ottavat vastaan iskutusta, joka muuten kohdistuisi niveliin. Suosittelen kaikille juoksijoille niiden juoksutreenien lisäksi jonkinlaista lihaskuntotreeniä ihan viikoittain. Mutta kannattaa konsultoida asiantuntijoita siinä mikä sopii juuri sinun juoksutreenisi kaveriksi.

Työmatkapyöräily jäi vähän vähemmälle viime viikolla, mutta yhtenä päivänä sekin oli mukana. Ja tietysti yhdistettynä juoksutreeneihin. Sai hyvän palauttavan pyöräilyn treenin päätteeksi, kun polki kotiin 11 km matkan.
Viikonloppuna toki paikattiin alkuviikon hieman normaalia vähäisempää treeniä ja juhannusaatto aloitettiin lähikentän tartanilta. Päivän agenda oli maratonvauhtiset vedot ja tavoitteena 10×800 metriä, joka toteutuikin. Mies tosin veti puolet treenistä 1000 metrin vetoja.
Treenin jälkeen kotiin syömään, suihkuun ja päikkäreille, jonka jälkeen salille ja kaveripariskunnan luo kahville. Illalla lisää grillausta ja rentoutumista.
Juhannuspäivänä tehtiin pitkä ja rauhallinen pyörälenkki Liedon Vanhalinnan Linnavuoren kautta jatkuen pienellä tankkaustauolla kauniissa Nautelankosken maisemissa. Loppumatka menikin lähes kokonaan vastatuuleen polkiessa Paattisten, Vahdon ja Ruskon kautta takaisin kotiin. Matkaa kertyi lopulta 67 kilsaa ja voin sanoa, että kotiin tullessa jaloissa tuntui. Linnavuorelle oli päätetty kiivetä ihan ylös saakka ja koska pyörien lukkoja ei ollut mukana piti keksiä jotain muuta. Heitin pyörän olkapäälle ja kävelin portaat ylös. Onneksi tuli hankittua kevyt alumiinirunkoinen pyörä 😀

Linnavuoren huipulla

Sunnuntaina jatkui juoksuputki ja aamupäivällä suunnattiin auton keula kohti Hirvensalon laskettelurinnettä ja mukaan otettiin polkujuoksukengät, juotavaa juoksuliiviin ja sauvat. Aurinkokin oli sopivasti saapunut Turun seudulle ja lämpötila alkoi nousta kohti hellelukemia.
Lopulta sain itse tunkattua mäkeä noin 8,5 km verran ja nousumetrejä tuli reilu 600 metriä. Muut tunkkasivat vähän enemmän, 1000 metriä tuli heillä täyteen eli verttitonni toteutui.

Miten sitten viikon treenit tarkemmin menivät?

Maanantai, juoksua ja lihaskuntoa
1:22:29 h / 3,54 km

Tiistai, lepopäivä

Keskiviikko, työmatkapyöräily
24 km / 76 min

juoksu
0:52:17 h / 7,32 km

Torstai, lepopäivä

Perjantai, juoksu
1:23:50 h / 9,46 km
sisältäen 10×800 m /5:00 min/km

salitreeni
0:45:00
Rinnalle veto 5×5 / 20 kg
Voimapunnerrus 5×5 / 15 kg
Maastaveto suorin jaloin 5×5 / 20 kg

Lauantai, pyöräily
3:29:57 h / 67,04 km

Sunnuntai, juoksu (tunkkaus)
1:53:22 h / 8,5 km / nousua n 600 m

juoksu, kevyempi
1:01:28 h / 7,66 km

kehonhuolto, venyttely
30 min

Siinä menneen viikon juoksut, pyöräilyt ja muut liikkumiset. Miten muiden juhannus sujui?


Share this post: