Helmikuun kuntoilut

Vaikka maaliskuu on edennyt jo pitkälle on aika kääntää vielä kerran katseet helmikuulle ja helmikuun treeneihin.

Helmikuu oli lyhyt kuukausi ja se vaikutti heti myös allekirjoittaneella treenimääriin, varsinkin kun yksi viikonloppu oli pyhitetty kokonaan lapsenlapsen kanssa puuhasteluun.

Juoksua tuli hieman allakoitua vähemmän, noin 180km ja samoin kävi hiihdon kanssa. Hiihtoon ei jäänyt aikaa viime kuussa kuin yhden kerran. Listaa voidaankin jatkaa samalla teemalla eteenpäin, myös pyöräilyä tuli aika vähän normaaliin verrattuna, vain 60km. Samoin kävi myös voimaharjoittelussa jota ehdin tekemään seitsemän kertaa. Vastapainona näille ehdin kuitenkin tekemään kehonhuoltoa noin kahdeksan tuntia helmikuussa.

Oli siis vähän ohi kuukausi harjoittelun osalta helmikuu, onneksi kuitenkin on kevään kisoja ajatellen pohjat tehty jo aiemmin

-J-

Helmikuun treenit lähtivät käyntiin hyvin ja kuukaudesta oli tulossa ihan hyvä. Viimeisen viikon piti olla määräviikko, mutta toisin kävi. Liukastuin kävellessä ja ranteesta irtosi parin millimetrin suuruinen luunsiru. Käsi kevytkipsiin ja juoksukieltoa tärähdysten vuoksi. Onneksi salilla pääsi tekemään mäkitreeniä juoksumatolla kävellen ja porraskoneessa. Matolla lähdin lievemmällä kulmalla ja pikkuhiljaa jyrkensin 10 % kulmaan. Siinä sai reisiin ja pakaroihin hyvän poltteen aikaiseksi ja 45 minuuttia oli jo ihan hyvä aika tehdä tuollaista settiä.

Vaikka tuo tapaturma heittikin kapuloita rattaisiin sain silti jotain treeniä aikaiseksi ja juoksua tuli niin maantiellä kuin poluillakin yhteensä 102km, salitreeniä tein vähintään 2 kertaa viikossa ja kehonhuoltoa jossain muodossa lähes joka päivä.

Nyt treenit jatkuvat kevään saavuttua ja odotellaan, että päästään juoksemaan puhtailla teillä ja sulilla poluilla jossain vaiheessa.

-T-

Share this post: