Hallitreeniä sadekelillä

Ne kerrat milloin olen juossut treenit urheiluhallissa voi melkein laskea yhden käden sormilla.
Ennen kuin sain astmaa paremmin tasapainoon ei hallissa juokseminen tullut kysymykseenkään, koska kuiva ilma oli raskas ja treeni jäi yleensä lyhyeen.

Nyt, kun astmakin on tasapainossa näyttää juoksu myös sisätiloissa kulkevan paremmin. Otsikko tässä ehkä hieman hämää, sillä harvemmin tulee jätettyä treenejä väliin tai lähdettyä halliin juoksemaan kelin takia. Kertaakaan vielä ei ole Vauhtisammakon treenejä peruttu sään takia. Ainakaan ei viimeiseen reiluun viiteen vuoteen, joka me ollaan oltu mukana siinä porukassa.
Tänään tosin Vauhtisammakko järjesti treenin hallissa halukkaille ja mekin lähdettiin paikalle. Yhteistreeni alkoi puoliltapäivin, mutta koska oltiin hereillä jo ajoissa ja aamupalakin oli syöty yhdeksän aikaan päätettiin lähteä ottamaan varaslähtö.

Itselläni tarkoituksena oli juosta noin 20 km, jotta sain täyteen 1500 juoksukilometriä tälle vuodelle. Radan pituus on 200 metriä, mutta GPS haki lähes koko treenin ajan ja näytti vaihtelevasti 200 ja 250 metrin kierroksia. Syy siihen on varmaankin peltirakenteet ja rata. Vedin varman päälle ja juoksin noin 28 kilsaa mittarin mukaan.

Oli ihan mukavaa päästä juoksemaan shortseissa keskellä talvea ja mikä parasta, ei tarvinnut kantaa eväitä mukana, kun ne sai näppärästi radan viereen. Juoksu kulki mukavasti, ensimmäiset puolitoista tuntia kahdestaan ja siitä eteenpäin pienessä porukassa tuttuja juoksijoita.
Hallissa oli samaan aikaan käynnissä junioreiden treenit, mutta hyvin mahduttiin paikalle kaikki.

Koska treeni kulki niin mukavasti hallissakin, ajateltiin, että voihan sitä joitain talven treenejä sielläkin tehdä, niin ei tarvitse kantaa eväitä mukana koko juoksun ajan.
Lähinnä pitkäkestoisemmat pk-lenkit ja jotkut vk-treenit tehdään sisätiloissa, mutta jatketaan me myös ulkonakin juoksua 🙂
Juoksumatolla en tämän vuoden aikana ole juossut kertaakaan ja voi olla, että ne jäävät väliin myös tulevana vuotena. Ellei sitten kesken työpäivän tule tehtyä joitain lyhyitä pyrähdyksiä jos jää ylimääräistä aikaa.

Juoksetko sinä muualla kuin ulkona?

YouTubesta nyt vinkkiä energian tankkaamiseen juoksussa:

IG
Facebook

Share this post: