Waldniel, juoksun yksi avain menetelmistä

Waldniel -tekniikka tulee taas tulevina kuukausina olemaan yksi iso osa meidän juoksuharjoituksissa kun aloitetaan valmistautuminen ja harjoittelu kohti kevään koitoksia. Me olemme tehneet tällä tekniikalla juoksuharjoituksia useamman vuoden ja se ollaan koettu se toimivaksi.

Waldniel -tekniikka sopii kaikille juoksijoille, olet sitten vasta aloittamassa juoksua ja mietit miten jaksat juosta on tästä sinulle hyötyä. Samoin myös kokeneemmatkin juoksijat hyötyvät Waldniel-menetelmästä.

Mikä on Waldniel -tekniikka

Waldniel- menetelmän lanseerasi Ernst Van Aaken (1910- 1984). Waldniel-menetelmässä vuorotellaan juoksua ja kävelyä, tämä on siis juoksun ja kävelyn yhdistämistä. Tämä on siis hyvin yksinkertainen metodi, juokse esimerkiksi kolme minuuttia ja kävele kaksi. Näitä sitten voi tehdä haluamansa määrän ja muuttaa kunnon / fiiliksen mukaan juoksun ja kävelyn suhdetta

Menetelmän hyödyt

Aloittelijoille ja kuntoilijoille tämä tekniikka mahdollistaa pidemmät juoksulenkit. Juoksun ja kävelyn suhdetta voi varioida itselle sopivaksi ja vaikka päivän mukaan, itse olen eniten käyttänyt pitkillä rauhallisilla lenkeillä jaksotusta jossa juoksen aina 20 minuuttia ja kävelen 2 minuuttia. Ihan aloittelijoilla tämä suhde voi olla vaikka minuutti juoksua ja neljä minuuttia kävelyä, kun kunto nousee niin suhdetta voi muuttaa rasitusta kasvattaa hiljalleen.

Kokeneille ja koviin treeneihin tämä metodi soveltuu myös hyvin sillä kävely tauoilla lihakset palautuvat kovista vedoista samalla kun myös syke laskee. Samalla myös kun lihakset palautuvat välillä saadaan pidettyä juoksutekniikka hyvänä. Tämä taas auttaa ehkäisemään vammoja sekä pitää kokonaiskuormitusta hallinnassa kovemissakin juoksuharjoituksissa. Itse olen tehnyt usein tämän tyyppisiä harjoituksia ja olen huomannut, että näin ei lihaksiin myöskään kerry väsymystä niin helpolla, samoin olen saanut kerättyä enemmän juoksukilometrejä kun tekniikka on pysynyt parempana ja olen välttynyt rasitusvammoilta

Meidän juoksublogi löytyy myös Youtubesta, voit ottaa sen seurantaan tästä.

Share this post: