Viikko 15 | juoksua | joogaa | salitreeniä

Jälleen yksi viikko treeniä takana ja pikkuhiljaa ne treenimäärät alkaa lisääntyä. Kevään ekaan polkujuoksutapahtumaan Bodom Trailiin on 3 viikkoa aikaa ja Karhunkierrokselle 6 viikkoa.

Koska talvella treenit on jääneet vähäisiksi pitää vielä seuraavien kolmen viikon aikana treenata kunnolla. Sen jälkeen on aika vähän keventää kohti polku-ultraa. Treenien lisäksi on jälleen aika ottaa ruokavalio tarkkailun alle. Löysin kirjakaupasta viikonloppuna kirjan, jossa on ohjeita maukkaisiin vegeruokiin. En toki aio kokonaan vaihtaa ruokavaliota kasvispohjaiseksi, mutta siitä löytyy hyvin vinkkiä erilaisille lisukevaihtoehdoille. Kasvisten lisäksi kuuluu meidän ruokavalioon myös kanaa ja kalaa. Punaisen lihan syönti on jätetty vähemmälle, kuten myös turhat viljatuotteet ja maitotuotteet. Itse käytän kauramaitotuotteita, koska vatsa voi huomattavasti paremmin eikä hengitysteihin kerry niin paljon limaa, kun olen jättänyt maitotuotteet pois. Viljatuotteita en ole kokonaan hylännyt, aamuisin vakiona on kaurapuuro ja kyllä mä välillä syön leipääkin. Pahin turvotus on häipynyt, kun vähensin viljatuotteiden käyttöä päivittäin.
Terveellisen ruuan lisäksi pidän huolen siitä, että saan tarpeeksi proteiinia ja hiilareita treenien yhteydessä, kuten viimeksi kirjoitin, lue täältä lisää lisäravinteista ja osallistu arvontaan.

Ylämäki on ystävä… tai sitten ei 

Juoksutreeneissä kului menneellä viikolla kauemmin aikaa kuin normaalisti, sillä kävin tiistaina ja torstaina juoksemassa tuplatreenit. Salilla tuli käytyä vain kerran, mutta perjantaina saatiin lihaksillekin kyytiä, kun suoraan töistä lähdettiin juoksemaan ylä- ja alamäkiä Muikkuvuorelle. Aikaa meni 2,5 tuntia ja matkaa taittui 9,8 kilsaa, josta nousumetrejä saatiin kasattua 585 metriä.
Perjantain mäkijuoksujen jälkeen oli lauantaiaamun jooga ihan kohdillaan, ennen kuin lähdettiin Kaarinan Keskuskentälle kannustamaan 6 ja 12 tunnin ultrajuoksijoita, jotka kiersivät 400 metrin rataa. Mukana oli useita tuttuja Vauhtisammakkolaisia, jotka kaikki jaksoivat urakkansa loppuun. Mahtavia tuloksia!

Mäkitreenin korkeuskäyrä

Keskiviikkoa kävin testaamassa melkein työpaikan naapurissa vuoden vaihteessa avatun salin, johon pääsen treenaamaan samalla salikortilla, kuin täällä kotikulmillakin. Samalla otin testiin uuden saliohjelman, jonka itse asiassa tein ensin miehelleni ja kun hän sen oli todennut hyväksi, piti se itsekin ottaa käyttöön.

Tiistai, juoksu
12,7 km / 1 h 53 min
ratatreeniä

Keskiviikko, salitreeni
* askelkyykkyvenytys kurkotuksella
* hyvää huomenta kehonpainolla
* käsikävely
* sumokyykkyvenytys + kurkotus sivulle
* yhden jalan kyykky + lonkan ojennus
* kyykky 3×3 / 40 kg
* maastaveto 3×3 / 40 kg
* ylätaljaveto 3×3 / 25 kg
* jäähdyttely kuntopyörällä + venytykset

Torstai, juoksu
2,06 h / 11,31 km
portaita ja intervalleja

Perjantai, juoksu
2:30:38 h / 9,83 km
nousua 585 m
mäkivetoja

Lauantai, jooga
1:30 h

Sunnuntai, juoksu
1:53 / 10, 3 km
juoksutekniikkaa ja pk-lenkki

Share this post: