Kolme hyvää

Sain jokin aika sitten Kolme hyvää-blogihaasteen Kantapääopistossa-blogin Johannalta hänen kirjoituksensa yhteydessä. Haasteessa on ideana kertoa kolme hyvää asiaa itsestään ja muutamista aihepiireistä omassa elämässä. Kiva idea, sillä usein hektisen arjen keskellä ei aina muista miettiä niitä positiivisia ja hyviä asioita joista saa nauttia. Varsinkin tänä talvena, kun on tullut sairastettua useampi flunssa ja muutenkin treenit on sakanneet kunnolla. Pitää vain muistaa, että ei se treenaaminen ole kuitenkaan koko elämä, vaan elämässä on paljon muitakin asioita, joista voi nauttia.

Kolme hyvää elämässäni

Lapset, mies ja opiskelu

Tähän riittäisi melkein yksi vastaus, kolme lastani, mutta lisään lasten lisäksi vielä rakkaan mieheni joka jaksaa tukea kaikessa mihin ryhdynkin. Ja koska lapset lasken yhdeksi hyväksi, miehen toiseksi, pitää olla vielä kolmas seikka joka on hyvin elämässäni. Tuo kolmas on asia, jota olin jo kauan ajatellut tekeväni, mutten ollut uskaltanut lähteä sille tielle. Reilu kuukausi sitten aloitin opiskelun päivätyöni ohessa. Olen aloittanut liikuntaharrastuksen muutama vuosi sitten lähestulkoon sohvan pohjalta ja jäänyt siihen koukkuun niin pahasti, että kouluttaudun Personal Traineriksi. Huomaan, miten innostun, kun opin lisää ja saan kertoa oppimistani asioista myös muille. Ja mikä parasta, saan auttaa muita siirtymään liikunnan pariin. Haluan siirtää tässä asiassa hyvän myös eteenpäin 🙂

Kolme hyvää minussa

Huumorintaju, kärsivällisyys ja energisyys

Tämä on vaikea, todella vaikea. Eihän suomalaiset kehu itseään koskaan. Mutta koska tämä oli aihe, jonka Johannakin oli ottanut esille, halusin tehdä sen myös itse.
Kaikki jotka tuntevat mieheni, ymmärtävät varmaan, että myös minulla on oltava huumorintajua. Välillä saan kuunnella erittäin kuiviakin juttuja, huonoja vitsejä ja ironiaa, mutta näistä selviää hyvin, kun osaa ottaa ne huumorilla. Kaikella rakkaudella Jarkko <3
Saan joskus myös kommenttia kärsivällisyydestäni. Osaan rauhoittaa itseni myös hektisellä hetkellä ja kiireessä ja jaksan vääntää asiat rautalangasta tarpeen vaatiessa. Toki kaikella on rajansa 😀
Energisyys voi välillä ärsyttää muita, kun kaikki eivät aina jaksa innostua mun ideoista. Myös 9-17 työ arkisin ja siihen lisäksi salitreenit, juoksutreenit, jooga ja kotona arjen pyörittäminen vaativat energiaa jonkin verran. Ja jotta en pääsisi liian helpolla opiskelen kaiken tuon ohella parhaillaan. Opiskelut painottuvat itseopiskeluun ja kerran kuukaudessa pidettävään lähijaksoon.
Välillä tämä energisyys voi näkyä puhetulvana, mutta aikaisin aamulla työmatkoilla olen vielä mielelläni ihan hiljaa. Olen myös erittäin sosiaalinen persoona ja höpisen usein ihan niitä näitä jopa ventovieraiden kanssa.

Kolme hyvää treenaamisessa

Terveys, energia ja hyvinvointi

Treenaamisen olen aloittanut jollain tasolla noin 5-6 vuotta sitten. Alkuun tarkoitus oli saada vähän liikettä niveliin ja lihaksiin, tämän jälkeen halusin parantaa lihaskuntoa ja kiinteyttää kehoa.
Sain hyvin pian huomata, että treenaaminen toi mukanaan paljon muutakin kuin nuo edellä mainitsemani. Energiatasot alkoivat nousta, ruokahalu kasvoi ja voin muutenkin paljon paremmin, kuin aiemmin sohvalla maatessani.
Tässäkin nälkä kasvoi syödessä ja loppujen lopuksi energiatasojen ollessa huomattavasti lähtötasoa korkeammalla, haastoin miehen mukaan juoksemaan puolimaratonin seuraavana kesänä. Siitä lähti meidän juoksuharrastus reilu 4 vuotta sitten 😀
Juoksun, salitreenin ja kehonhuollon myötä on yleinen hyvinvointikin parantunut. Jaksan arjessa paremmin, painoa on tullut lisää lähes 10 kiloa siitä mikä oli lähtökohta ja huomaan voivani paremmin muutenkin. Ruokailutottumukset on parantuneet ja aiemmin pari-kolme kertaa viikossa syödyt karkkipussit tai suklaalevyt on vaihtuneet parempiin välipaloihin. Olin aiemmin todella hoikka vaikka söin kaikkea roskaa, mutta olin myös väsynyt ja suoraan sanottuna heikkokuntoinen.
Koska huomasin, miten suuri vaikutus tällä muutoksella oli omaan jaksamiseen ja hyvinvointiin, haluan myös auttaa muita pääsemään samaan ja tästä syystä aloin opiskelemaan. En kuitenkaan pakkosyötä oppeja kaikille.
Treenaamisen kautta olen saanut elämääni myös ison joukon uusia tuttavuuksia, joiden kanssa voi jakaa ajatuksia juoksusta tai salitreenistä. Heidän kanssaan tulee yhdessä jännitettyä seuraavaa juoksutapahtumaa ja heidän kanssaan tulee vuorotellen tsempattua toisiamme jaksamaan treeneissä.

Kolme hyvää blogistani

Uudet tuttavuudet, vinkkien jakaminen ja kisaraportit

Blogini kirjoittamisen aloitin reilu 4 vuotta sitten samoihin aikoihin, kuin juoksuharrastuksenkin. Alkuun oli tarkoituksena pitää se vain pienimuotoisena, josta tutut voivat lukea miten treenit etenevät ekalle puolimaratonille.
Jonkin ajan kuluttua sain yhteistyötarjouksia yrityksiltä, joihin lähdin mielelläni mukaan. Juoksutapahtumien lisääntyessä ja jokaisen jälkeen kirjoitetun kisaraportin suosion myötä tajusin, että hei, joku lukee mun blogia ihan oikeasti. Siis ihan tuntemattomatkin. Sain palautteita ja kommentteja blogiin, aloin itse kommentoida enemmän muiden blogeja koko ajan. Pikkuhiljaa muista bloggareista alkoi tulla ”tuttuja” ja kuulumisia vaihdettiin juoksutapahtumissa. Reilu vuosi sitten sain kutsun Suomen Urheiluliitolta HCR:n pressitapahtumaan ja lähdin Helsinkiin innoissani. Sain siellä tavata muutamia ”tuttuja” bloggareita, jotka myös olivat lähdössä mukaan juoksemaan.
Olen blogin ja liikunnan kautta lähtenyt mukaan tapahtumien esille tuomiseen, talkoojoukoissa olin mukana Vaarojen Maratonilla, kun mies juoksi siellä. Viime keväänä pääsimme miehen kanssa Vauhtisammakon kautta Paavo Nurmi Maratonin mainosvideoille, jotka pyörivät Facebookissa ennen tapahtumaa. Olen päässyt erilaisiin tapahtumiin ja messuille ja saanut paljon hyviä yhteistyökumppaneita viimeisten vuosien aikana.
Blogin kautta olen myös jakanut jonkin verran treenivinkkejä, reseptejä ja varustevinkkejä. Näistä on tullut kivasti palautetta lukijoilta. Mielestäni paras arvostelu tuotteesta tai palvelusta tulee henkilöltä, joka on oikeasti testannut niitä. En myöskään halua lähteä mukaan yhteistyöhön tai suositella tuotetta, jota en koe hyväksi. Arvosteluni ovat siis aina todenmukaisia.

Kaikki teidän lukijoiden kommentit ovat minulle erittäin tärkeitä, voitte vain kuvitella sen fiiliksen, kun huomaan, että kirjoitukseen on tullut uusi kommentti.

Kolme hyvää tulevasta

Lomamatka, lisää juoksua ja pt-jutut

Kevät on jo pitkällä, mutta kesälomaan on vielä hetki aikaa. Kuitenkin lomasuunnitelmat on lyöty lukkoon. Lähes koko loma kuluu Suomen rajojen ulkopuolella toivottavasti aurinkoisissa maisemissa.  Lomaa odotellessa jaksaa hyvin tehdä töitä vielä 3 kuukautta.
Kesäkausi on aina myös juoksukausi. Kausi on tarkoitus korkata Bodom Traililla, joka saa jatkoa Karhunkierrokselta.
Myös elokuussa juostaan. Tuolloin ensin PNM Traililla turvajuoksijana ja sen jälkeen Paavo Nurmi Maratonilla jäniksenä. Syyskuun puolivälissä edessä on Berliinissä täyspitkä maratoni, edellisestä on aikaa pari vuotta.
Lokakuun alussa pitäisi myös saada päätökseen helmikuun lopulla aloitettu opiskelu ja kädessä pitäisi olla pt:n paperit. Toki jo sitä ennen kuntosaliohjaajan paperit ja harjoitusasiakkuudet, ehkä joitain pienryhmäohjauksia ym. Odotan jo innoissani tulevaa niiden osalta, sillä haluan niin paljon auttaa muita liikkumisessa.

Best things in life are free… kolme tärkeintä ilmaista asiaa
Rakkaus, läheiset ja terveys

Tämä on todella vaikea. Ei siksi, ettei olisi keksinyt mitään, mutta miten valita ne kolme tärkeintä. Tätä tuskin on tarvetta avata sen enempää ja meillä kaikilla on varmasti ne kolme tärkeintä 🙂

Siinä minun kolme hyvää muutamasta eri aiheesta. Pakko myöntää, että oli välillä haastavaa pukea sanoiksi se fiilis mikä päässä pyöri.

Kuulisin mielelläni myös teiltä, mitkä ovat teidän kolme tärkeintä asiaa elämässä juuri nyt.

Haastan mukaan 3 seuraamaani bloggaria:
Vastaisku ankeudelle-blogin Jennyn
Pik(k)uliten-blogin Pian
Running Diaries-blogin Sallan

Share this post:

2 Comments
  1. Kantapääopistossa

    Kiitos, kun lähdit mukaan haasteeseen. Oli kiva lukea sun positiivisia asioita. Jäin miettimään tuota sun valtavaa energiaa. Se meinaan kyllä näkyy uloskin päin ja on ihan mahtava juttu. Mistä löydät aikaa kaiken muun lisäksi päivittää vielä niin aktiivisesti tätä blogiakin?

  2. Tanja

    En mä vaan tiedä mistä se kaikki energia tulee 😀 Ehkä siitä liikunnasta. Huomaan, että heti jos en pääse liikkumaan niin passivoidun nopeasti. Nytkin kaksi viikkoa ollut lepoa ja tänään lähdössä testaamaan kuntoa niin tietää vähän mitä odottaa viikon kuluttua Espoossa. Alkaa jo pikkuhiljaa energiaa taas löytymään, kun tietää pääsevänsä juoksemaan 🙂 Välillä tuntuu ettei aika meinaa riittää mihinkään ja joskus blogi jääkin vähemmälle, välillä taas kirjoitan useamman jutun kerralla varastoon.

Comments are closed.