Ultrajuoksutreeni

Polkujuoksua, maantiejuoksua, juoksuohjausta ja vaikka mitä mahtui jälleen yhteen viikkoon.
Lauantaina lähdettiin Jarkon kanssa mukaan Vauhtisammakon ultrajuoksukoulun treeneihin, vaikka vetovastuuta ei tällä kertaa ollutkaan. Silti haluttiin lähteä mukaan mukavan porukan kanssa treenaamaan.

Alkuviikon ohjaustreeneistä oli saatu hyvin jo kilometrejä alle, mutta vielä uupui jonkin verran viikon tavoitteesta. Liikkeelle porukka lähti kolmessa eri vauhtiryhmässä ja tarkoituksena oli pitää sykkeet alhaalla.
Meille oli suunniteltu valmiiksi reitti, jota kaikki kiertäisivät ja koska reitti kulki Vauhtisammakon tilojen lähellä, päästiin välillä sisätiloihin hakemaan vähän evästä. Mukana kannoin itse vain sen verran, että sain matkan varrella otettua lisäenergiaa 20 minuutin välein. Ei tarvinnut kantaa reppua mukana vaan taskuun sai kaiken tarvittavan.

Aamulla kotoa lähtiessä satoi vielä vettä, mutta ennen kuin treeni ehti alkaa oli vesisadekin jo ohi. Saatiin juosta aika optimaalisessa juoksukelissä, muutama aste plussan puolella.
Vauhti oli sen verran kevyttä ja tauot mukaan lukien juostiin kolmessa tunnissa puolimaratonin verran. Todella sopiva treeni tuohon saumaan ja kun päästiin aloittamaan aamupäivällä, jäi vielä loppupäivä aikaa tehdä muuta.
Ja mikä parasta, sai juosta mukavassa porukassa ja aika sujui lähes huomaamatta niitä näitä höpistessä.

Ultrajuoksukoulussa tehdään erilaisia treenejä, kuten esimerkiksi viikko sitten oli ylämäkitreeni, nyt tehtiin kevyt pk-treeni ja ensi kerralla juostaan raskaammassa maastossa, jossa rasitus saa jo tuntua. Varsinkin polku-ultrille tähdättäessä on hyvä tehdä todella monipuolista treeniä ja on siitä hyötyä myös sileän profiilin ultralla. Jos pystyt tekemään kovan treenin vaihtelevassa maastossa saat varmasti aikaiseksi hyvän juoksun sileällä.
Jalat tottuvat iskutukseen, keuhkot pitkäkestoiseen rasitukseen ja muutenkin osaat tulevaisuudessa varautua henkisesti siihen miltä voi tuntua muutaman tunnin juoksun jälkeen. Yhtä tärkeässä osassa on energia- ja nestetankkaus juoksun aikana. On hyvä huolehtia siitä, että saat energiaa laadukkaista ravintoaineista ja että nestetasapaino pysyy yllä.
Itselläni on ollut eväänä banaania, Clif Blokseja, Honeystyn hunajageelejä ja jopa lasten sosepuuroa. Nuo sosepuurot totesin hyväksi viime kevään Karhunkierroksella, sillä jossain vaiheessa matkaa alkoi nälkä hiipimään esille ja tuo puuro vei hyvin nälän tunnetta samalla kun siitä sai sopivasti energiaa. Puuro on gluteeniton ja siinä ei myöskään ole lisättyä sokeria. Soseutettuna se on myös helppo syödä suoraan pakkauksesta, jossa on kierrekorkki. Tyhjä pakkaus on helppo taitella pieneksi ja laittaa taskuun. Itselläni on lähes aina mukana erillinen pieni muovipussi tai pakastepussi, johon kerään roskat.

Sunnuntaina tehtiin vielä lyhyt polkulenkki Jarkon kanssa ja viikon lukemat nousivat 55 kilsaan.
Lisänä tähän on muutama tunti kehonhuoltoa, salitreeniä ja joogaa. Lepopäiviäkin mukaan mahtui 🙂

Miten sinun treeniviikkosi sujui?

⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook

Share this post: