Polkujuoksua pimeillä poluilla!

Viime viikon treeneistä pitää nostaa esille torstainen polkujuoksu.
Tehtiin reilun tunnin polkujuoksulenkki tuttuakin tutummassa maastossa, eli Karevankierroksella.
Toki reitti ei pimeässä ja pelkän otsalampun varassa ollutkaan enää niin tuttu.

Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan juosta poluilla pelkän lampun varassa, aistit herää ihan eri tavalla henkiin ja sitä saa olla aika hereillä että pysyy reitillä, vaikka se reitti olisikin se läpi koluttu.

Näin pimeän tullen moni jättää polkujuoksun tauolle, ihan turhaan. Poluilla pärjää kyllä kunhan laittaa lampun päähän ja ottaa kaverin mukaan. Alkuun toki kannattaa mennä niillä tutuilla poluilla ja ladata vaikka reitti kelloon varoiksi.

Otsalamppu polkujuoksuun

Otsalamppun tärkein ominaisuus on tietenkin valaisu. Valaisuun vaikuttaa otsalampun valoteho sekä valaisukuvio.  Muita tärkeitä asioita otsalamppua juoksuun hankittaessa on otsavalaisimen paino, kustannus, virtalähde sekä miten otsalamppu istuu itselle ja omaan päähän.
Rauhalliseen polkujuoksuun sekä kävelyyn riittää 100-200 lumenin valoteho. Tämän tehon otsalamput kustantaa muutaman kympin ja ovat yleensä paristokäyttöisiä. 

Mikäli haluat mennä poluilla kovempaa tai polkujuoksu ja lamppulenkki on säännöllistä suosittelen tehokkaampaa otsavalaisinta.  

1000 lumenin otsalampulla pärjää jo hyvin, itselläni on 1300 lumenin otsalamppu. Hieman toki havittelen 3000 lumenin otsalamppua jossa valoteho tarjoaa jo kunnon näkyvyyttä. Näitä tehokkaita lamppuja näkee yleensä varsinkin suunnistajille.
Nämä tehokkaammat otsalamput ovat aina akkukäyttöisiä. Akun saa näppärästi joko housujen taskuun, takin taskuun tai juoksuliiviin. Näissä tehokkaimmissa hinnat lähtevät yleensä 200€ ylöspäin.
Juoksetko sinä pimeällä otsavalon kanssa vai onko pimeään aikaan taukoa polkujuoksusta?

Youtube – kanavalla nyt muuten video jossa ohje miten kannattaa pakata juoksusauvat juoksuliiveihin

⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook

Share this post: